Statul amână cumpărarea Cumințeniei Pământului

Data publicării:
cumintenia pamantului 2

O nouă amânare pentru cumpărarea Cuminţeniei Pământului. Informaţia vine de la avocatul familiei care deţine în prezent scluptura. Acesta a precizat pentru Digi24 că Ministerul Culturii a cerut amânarea datei la care se va încheia contractul deoarece oficialii au nevoie de mai mult timp pentru a modifica ordonanţa prin care s-au strâns banii de la populaţie.

Actul normativ are un paragraf care prevede că în situaţia în care românii nu donează 6 milioane de euro, banii adunaţi vor fi restituiţi. Ministerul Culturii vrea să modifice ordonanţa astfel încât să nu mai fie obligat să dea banii înapoi, iar suma de 1,2 milioane de euro să poată fi folosită pentru cumpărarea sculpturii.

Statul va plăti în total 11 milioane de euro pentru Cuminţenia Pământului.

Digi24 a solicitat un punct de vedere şi de la Ministerul Culturii, însă nu am primit deocamdată un raspuns.

În cursul lunii octombrie, Ministerul Culturii ne-a solicitat să amânăm termenul pentru încheierea contractului de la 31 octombrie la 30 noiembrie. Ulterior, în a doua jumătate a lunii octombrie, ne-au solicitat amânarea acestui termen până la 20 decembrie, aspecte cu care proprietarii au fost de acord. La Camera Deputaţilor se află în procedura de aprobare şi modificarea OUG 10, existând un amendament al Comisiei de Cultură conform căruia dacă nu se strânge întreaga sumă de la populaţie, Guvernul urmează să pună diferenţa până la 11 milioane de euro,” a explicat Bogdan Grabowski, avocatul moştenitorilor sculpturii.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri