Stomatolog fals, prins de poliție în București. A făcut zeci de intervenții medicale fără drept de liberă practică

Data publicării:
stomatolog fals
Sursa foto: captură Digi24

Un fals medic stomatolog lucra într-o clinică din sectorul 5 și a avut zeci de intervenții asupra pacienților.

Bărbatul sirian de 26 de ani s-ar fi prezentat drept medic stomatolog în ultimele patru luni, timp în care a avut zeci de intervenții medicale. Ancheta a început după ce o femeie a depus plângere la poliție. Femeia a mers de urgență la clinica unde lucra presupusul stomatolog, iar acesta a făcut o extracție, însă după doar câteva ore femeia s-a simțit rău și a avut nevoie de îngrijiri medicale. A mers la o altă clinică, iar acolo doctorii i-au spus că a fost o intervenție greșită. 

Ulterior, femeia s-a dus la clinica unde lucra presupusul stomatolog sirian, iar când acesta a auzit de o plângere penală la poliție s-ar fi îmbrăcat și ar fi fugit din clinică. 

Se pare că falsul medic avea parte de ajutorul unui prieten, cetățean sirian, dar care avea drept de liberă practică ca stomatolog. Acesta din urmă îl ajuta pe suspect cu programări și cu locația respectivă. 

Cei doi au fost depistaţi de poliție şi reţinuţi pentru 24 de ore pentru înşelăciune, exercitarea fără drept a unei profesii sau activităţi şi fals în înscrisuri, sub semnătură privată.

"În fapt, unul dintre aceştia a exercitat, în luna noiembrie 2022, profesia de medic stomatolog, fără a avea drept de liberă practică pe teritoriul României, faţă de mai multe persoane, la un cabinet medical stomatologic, din Sectorul 5, fiind ajutat de către un alt cetăţean sirian, care este medic stomatolog, cu drept de liberă practică în România", informează un comunicat al DGPMB transmis, vineri, AGERPRES.

Editor : V.M.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri