Stradă lungă de 2 km cu o singură trecere de pietoni

Data publicării:
strada lunga cisnadie

Un accident în care şi-a pierdut viaţa o fetiţă de 8 ani, care traversa neregulamentar, obligă Primăria din Cisnădie să facă treceri de pietoni în oraş.

Administraţia a primit o solicitare oficială din partea IPJ Sibiu. În acelaşi timp, numeroşi localnici îi cer primarului să demisioneze. Îl consideră responsabil pentru faptul că nu există treceri de pietoni în apropierea şcolii în care învăţa copila.
Strada Lungă din Cisnădie are 2 kilometri şi o singură trecere de pietoni, în dreptul Primăriei. Oamenii spun că nu au altă variantă decât să traverseze ilegal. Aşa s-a ajuns la tragedia de acum câteva zile, când un tânăr şofer a lovit o fetiţă de 8 ani, după care a intrat cu maşina în doi pomi şi zidul unei case.

„Circulație multă, mașinile merg cu viteză, copiii vin de la școală, nu au pe unde să treacă. Trebuie să facă zebre, treceri, să treacă și bătrânii, și oamenii toți”, spun localnicii.
Oamenii au aprins candele pe marginea drumului, în memoria copilei care şi-a pierdut viaţa şi spun că Primăria continuă să ignore problema. O soluţie cere şi IPJ Sibiu.

„S-a înaintat Primăriei oraşului Cisnădie o solicitare prin care, pe de o parte, este cerută înfiinţarea unor treceri de pietoni pe Strada Lungă, unde s-a produs acest accident. Pe de altă parte, scăderea limitei de viteză maximă admisă pe acel tronson de drum, de la 50km/h la 30 km/h”, a declarat pentru Digi24 purtătoarea de cuvânt a IPJ Sibiu, Elena Walter.

Primarul din Cisnădie a refuzat să facă declaraţii în faţa camerei de luat vederi. Un comunicat al instituţiei pe care o conduce spune că există planuri pentru amenajarea de treceri de pietoni în mai multe zone ale orașului.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri