Străzi periculoase în Capitală. Zeci de kilometri fără marcaje

Data actualizării: Data publicării:
traversare masina

Zeci de kilometri de străzi din Capitală arată de parcă ar fi drumurile nimănui. Marcajele dintre benzi lipsesc, la fel şi cele de la trecerile de pietoni. Cei care nu cunosc zona riscă să se trezească oricând cu un pieton apărut brusc în faţa maşinii. Poliţiștii spun că nu pot face mai mult decât să informeze primăriile cu privire la riscurile din trafic, relatează Digi24.

Scrâşnetul cauciucurilor pe asfalt poate prevesti tot ce e mai rău. De exemplu, un pieton traversează regulamentar, dar pentru că marcajul lipseşte, şoferul maşinii nu încetinise în apropierea trecerii de pietoni şi a fost nevoit să frâneze brusc, în ultima clipă.

„Nu este deloc marcaj pietonal aici! E un indicator acolo sus. Când sunt mai multe maşini nu ai cum să vezi”, spune șoferul.

După ce îl dojeneşte pe cel aflat la volan, pietonul ajunge pe refugiu şi îşi trage sufletul după spaima trasă.

„L-am văzut, dar m-am ferit că trecuse de mine, dacă nu mă feream mă lua”, spune pietonul.

Întreaga arteră a fost asfaltată în toamna trecută, dar marcajele întârzie să fie trase.

Pe strada Griviţei! Există o singură porţiune în care vopseaua a mai rămas pentru că în rest, pe ambele sensuri, şi pe cel de ieşire din Bucureşti şi pe cel de intrare, nu există marcaj. Trebuie să fii cu mare băgare de seamă şi cu privirea spre şoferi dacă nu vrei să-ţi rişti viaţa.

„Probabil că nu au avut timp, că a venit primăvara repede şi nu au avut timp. Au fost prinşi nepregatiţi. Ar trebui. Acolo este şi o şcoală”, spune un trecător.

Poliţiştii recunosc că situaţia este una periculoasă, dar spun că nu pot face mare lucru.

„Periodic informăm, periodic înaintăm materiale către cei responsabili, către primării. La nivel de Bucureşti sunt nişte probleme adminstrative de contracte, lucruri de acest tip şi lucrurile astea au corespondenţă prin inexistenţa sau precaritatea marcajelor pietonale”, spune Dumitru Coarnă, preşedinte al unui sindicat al poliţiştilor.

Responsabilii Administraţiei Străzilor din Bucureşti spun că în această primăvară vor repara problemele de marcaj ale străzilor din Capitală. Oamenii legii le reamintesc celor implicaţi în accidente provocate de lipsa unor marcaje că se pot adresa instanţei şi pot cere despăgubiri celor vinovaţi de starea şoselei.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri