Studenții români învață să facă iahturi de lux

Data publicării:
studentii galateni invata sa faca iahturi 09 09 2015

Silviu Apostolu este îndrăgostit de inginerie electrică din copilărie. Tatăl său este electrician de meserie, aşa că deja a devenit o tradiţie în familie. Acum, e student în anul trei la Facultatea de Inginerie Electrică din Galaţi şi este şi el în programul de practică.

Silviu Apostolu, student la Facultatea de Inginerie Electrică: Este important deoarece căpătăm experienţă, ceea ce este necesar pentru angajare. Angajatorii în general cer experienţă, să ştii să te descurci, nu să te mai înveţe el.

Stagiul de practică este posibil datorită unui proiect european accesat de o fundaţie din Brăila, compusă din oameni de afaceri din Italia, cu care Universitatea Dunărea de Jos este partener.

Giuseppe Empoli, reponsabilul proiectului: Sectorul construcţiilor navale este un alt sector care ar putea da valoare regiunii de Sud-Est a României.

180 de studenţi de la Facultatea de Arhitectură Navală şi Facultatea de Inginerie Electrică vor beneficia de acest proiect. 40 dintre ei, cei cu mediile cele mai mari, vor merge şi în Italia la finalul lunii septembrie, pentru un schimb de experienţă în domeniul construcţiilor de iahturi.

Laila Bauleo, reprezentant şantier naval Italia: O să fie o creştere reciprocă. Ei ne vor ajuta în inovaţie, iar noi vom căuta soluţii pentru creşterea cunoştinţelor studenţilor, dar pentru a le facilita intrarea pe piaţa muncii.

Îmi doresc să ajung în Italia pentru că e un domeniu destul de larg şi au mult mai multe şantiere decât la noi şi mai multe firme de proiectare”, spune un student.

Practica tinerilor durează opt ore pe zi, iar la fiecare oră de practică primesc o subvenţie de 10 lei.

Leonard Domnişoru, decanul Facultății de Arhitectură Navală: Volumul de opt ore pe zi duce deja la o apropiere realistă de ceea ce urmează să se întâmple cu el când va finaliza studiile.

Proiectul a început în primele zile ale lunii iulie şi, până în prezent, opt firme din România şi Italia s-au arătat interesate.

Ionel Mihalcea, manager firmă: Noi înţelegem că avem o obligaţie, fiecare firmă are o obligaţia de a face un efort, că este un efort de a pregăti, de a face ceva pentru aceşti tineri, pentru a le crea un viitor, pentru că în fapt este viitorul nostru.

Valoarea proiectului este de 450.000 de euro. Acesta se va derula până la finalul lunii decembrie.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri