STUDIU: Aproape jumătate dintre angajatori vor acorda bonusuri de Sărbători

Data publicării:
BANI PORTOFEL

Aproape jumătate dintre angajatorii din România (47%) vor acorda în acest an bonusuri de Sărbători sub diverse forme, se arată într-un studiu realizat de site-ul de recrutare online BestJobs.eu, care precizează că circa 51% dintre angajatori vor acorda bonusuri între 100 şi 500 de euro, scrie News.ro.

BANI PORTOFEL

BestJobs a realizat un sondaj privind acordarea bonusurilor de Sărbători pe un eşantion de 500 companii, respectiv 3.000 candidaţi, în perioada 31 octombrie – 15 noiembrie 2016.

Circa 47% dintre angajatorii care au răspuns sondajului sunt hotărâţi să-şi răsplătească angajaţii şi vor acorda un bonus, fie în bani, fie sub forma de produse, sau vor organiza pentru angajaţi diferite activităţi: petreceri sau team building-uri.

Valoarea bonusurilor se situează între 100-500 euro pentru un angajat (51% din angajatori), iar 4% vor acorda bonusurile de peste 500 euro pentru un angajat.

În rândul companiilor respondente se numără şi 19% care nu vor acorda o primă specială cu ocazia sărbătorilor, bonusurile angajaţilor fiind legate de atingerea obiectivelor de performanţă şi nu de o anumită perioadă a anului.

De cealaltă parte a baricadei, candidaţii sunt sceptici, astfel că doar 35% dintre aceştia aşteaptă să primească un bonus în luna decembrie.

BestJobs activează prin două platforme: Bestjob.ro şi BestJobs.eu, care se adresează companiilor din străinătate. BestJobs, proiect deţinut de compania Neogen, oferă servicii de recrutare de peste 15 ani pe piaţa românească.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri