Studiu. Copiii din România sunt cei mai fericiţi din lume

Data publicării:
copii fast food getty

România a obţinut un punctaj din 9,08 din 10 la capitolul fericire, în cazul copiilor care au fost incluşi în studiu. Ţara noastră a depăşit ţări precum Marea Britanie, Polonia şi Spania. O explicaţie ar fi faptul că pe copiii români îi fac fericiţi lucrurile simple, cum este jocul cu prietenii.

-Tu eşti fericită?

-Da.

-Ce te face fericită?

-Că...am o prietenă

„Mereu când mă întâlnesc într-un parc, pot să am prieteni cu care să mă pot juca cu ei. Fără prieteni nu e nimic distractiv în acest parc, oricâte jucării ar fi”, spune o fetiţă.

-Ce te face fericită?

-Pentru că m-a adus tata să mă joc şi pentru că m-a luat cu el

Părinţii consideră că fericirea celor mici depinde de starea materială şi de comportamentul celor din familie.

"Nu ştiu( ce îi face fericiţi – n.r.), cred că felul nostru de a ne comporta cu ei, educaţia pe care le-o oferim, cred că ţine de noi ca părinţi în primul rând", spune o mamă.

„Când au tot ce le trebuie sunt fericiţi, când nu au, nu sunt”, adaugă un bărbat.

Studiu scoate la iveală însă faptul că bunăstarea financiară a ţării sau a familiei nu-i influenţează foarte mult pe copii.

Cercetătorii spun că entuziasmul celor mici scade o dată cu creşterea în vârstă. Mai mult decât atât, fericirea copiilor are o mică legătură cu prosperitatea din ţara de provenienţă”, spune Maria Rohnean reporter Digi24.

De cealaltă parte, psihologii spun că rezultatul studiului depinde de modul în care au fost puse întrebările, dar şi de categoria socială din care au provenit copiii.

Dacă am luat în acest eşantion de cercetare copii care provin din familii în care condiţiile economice sunt în regulă, părinţii sunt prezenţi, copiii sunt crescuţi într-un mediu armonios, cu multă căldură, cu multe mesaje pozitive, au rezultate ok la şcoală pentru care sunt recompensaţi, da cu siguranţă avem un procent de copii care ar bifa criteriile fericirii”, spune Diana Stănculescu psiholog.

Copiii cei mai puţin fericiţi sunt cei din Coreea de Sud, Etiopia şi Nepal.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri