Studiu: Cum îşi încep ziua bucureştenii

Data publicării:
cafea

 

Aproape jumătate dintre bucureşteni consideră că sunt persoane matinale, dar 69% apasă butonul de snooze al telefonului cel puţin o dată. Înainte de culcare, cel mai mult îi stresează trezirea de a doua zi şi, mai ales, faptul că s-ar putea să nu audă alarma, se arată în studiul "Life at Home Report", realizat de IKEA.

De asemenea, nouă din zece bucureşteni se pregătesc pentru dimineaţă cu o seară înainte, iar 64% dintre ei fac duş sau baie seara.

Timpul petrecut de la trezire până la plecarea de acasă este de 1 oră şi 21 de minute, mai puțin decât media celorlalte oraşe din cercetare, care este de 1 oră şi 37 de minute.

Patru din 10 bucureşteni se simt foarte creativi dimineața, la scurt timp după trezire, cel mai ridicat procent dintre ţările europene participante, iar 20% sunt de părere că dimineţile sunt cele mai stresante perioade ale zilei.

Mai mult de jumătate dintre bucureşteni cred că este important să îşi ia câteva minute dimineața pentru a reflecta asupra zilei care urmează, însă doar 15% fac acest lucru.

De asemenea, 8 din 10 se simt încrezători atunci când pleacă de acasă, cel mai mare procent din toate oraşele analizate. Bărbaţii se simt însă mai încrezători decât femeile (84% faţă de 74%).

În ceea ce priveşte micul dejun, 80% cred că servirea acestuia în dimineţile din timpul săptămânii este importantă pentru o stare de bine. Totuşi, doar 51% dintre bucureşteni iau micul dejun acasă în timpul săptămânii, mai puţin ca în celelalte capitale (62%), 41% folosesc telefoane/tablete/computere în timp ce iau micul dejun, iar 37% se uită la televizor.

82% dintre bucureştenii care au copii cred că este important să îi îmbrăţişezi sau să îi săruţi dimineaţa, însă doar 41% o fac, şi doar 9% dintre părinţii bucureşteni se joacă alături de cei mici în dimineţile din timpul săptămânii, deşi 81% spun că este important pentru starea lor de spirit.

Părinții bucureşteni folosesc telefoanele mobile şi computerele mai mult în timpul săptămânii: 44% folosesc tehnologia zilnic şi 63% dintre părinți cred că este important pentru starea lor de spirit.

Cercetarea locală vine în completarea primului studiu "Life at Home Report" derulat de compania IKEA în 2014, despre cum arată viața de zi cu zi acasă în 8 capitale importante: Berlin, Londra, Moscova, Mumbai, New York, Paris, Shanghai şi Stockholm.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri