Studiu. Un sfert dintre patronii români plănuiesc să facă angajări

Data publicării:
angajare getty 1
FOTO: Gulliver/ Getty Images

Foto: Gulliver/Getty Images

Potrivit datelor oferite de cea mai recentă cercetare, 26% dintre angajatori anunță intenții de sporire a numărului total de angajați, 7% anticipează scăderi și 66% nu prevăd schimbări în dimensiunea forței de muncă, ceea ce rezultă într-o previziune netă de angajare de +10%, relativ stabilă atât comparativ cu trimestrul I/2016, cât și cu trimestrul II/2015.

Previziunile sunt pozitive pe tot cuprinsul țării, angajatorii din regiunile București și Ilfov, Centru și Sud-Vest fiind cei mai optimiști, așa cum arată previziunile nete de angajare din aceste regiuni, de +16%. În regiunea București și Ilfov angajatorii raportează de altfel perspectivele cele mai robuste din ultimii aproape cinci ani, mai precis din trim. III/2011, iar previziunea netă de angajare se îmbunătățește cu 7 puncte procentuale atât comparativ cu trim. I al acestui an, cât și cu trim. II/2015.

Perspectivele de angajare continuă să fie pozitive indiferent de dimensiunea organizației, dar angajatorii din companiile mari, cu peste 250 de angajați, sunt din nou cei mai optimiști, raportând o previziune netă de angajare de +22%. Angajatorii din micro-organizații, cu până la 10 angajați și cei din organizații mijlocii, cu până la 249 angajai, sunt cei mai prudenți, enunțând o Previziune de +4%.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri