SUCEAVA. Un centru social inaugurat acum trei luni stă cu lacătul pe uşă

Data publicării:
mitoc

Construcţia centrului social din comuna Mitocu Dragomirnei a început în 2010. Instituţia, inaugurată în luna iunie, are acum șase birouri, două dormitoare, tot atâtea spații de recreere, o bucătărie, o sală de mese și trei cabinete medicale. Odată cu deschiderea centrului, a fost angajat şi un psiholog. Un mic detaliu strică însă o poveste altfel plină de realizări.

„Cazare nu a solicitat nimeni. Nu a fost cazul. Nu au fost situaţii să fie necesară cazarea beneficiarului”, spune Nina Joger, secretarul comunei.

Din lipsă de activitate, personalul centrului şi-a căutat de treabă în altă parte, iar uşa stă acum ferecată.

La un an de la finalizarea construcţiei şi la trei luni de la inaugurare, centrul social nu doar că nu este funcţional, dar este şi închis. Asta pentru că singurul om care are cheia de la instituţie, psihologul unităţii, este plecat la cursuri.

Primarul Dănuţ Solcan are o explicaţie pentru situaţia creată: „Erau alte priorităţi mai mari, dar pentru că am fost nevoiţi într-un fel să obţinem punctaj maxim în vederea accesării banilor europeni, ne-am gândit că pengtru început acest centru social să-l folosim aşa cum a fost proiectat, iar ulterior, dacă se va vedea că nu este necesar, să-l transformăm într-un azil de bătrâni”.

Construcția centrului social a costat un milion de lei, bani nerambursabili. Proiectul din care a provenit finanţarea mai includea modernizarea a peste 7 kilometri de drum comunal și cumpărarea de instrumente muzicale și costume populare pentru căminul cultural.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri