Surpriză pentru cei care călătoresc cu tramvaiul săptămâna aceasta: vor putea viziona filme și documentare germane

Data publicării:
TRAMVAI-1

În aceste zile, călătoria prin Cluj-Napoca nu mai e plictisitoare. Pasagerii au ocazia să vadă drame sau documentare, despre ce a însemnat căderea Zidului Berlinului. Mai ales că tramvaiul a fost cumpărat din Germania în urmă cu 15 ani.„Tramvaiul este exact legătura dintre Cluj și Berlin pentru că a circulat în Berlin până în 1992 iar apoi, în 1999 a fost cumpărat de către Compania de Transport din Cluj împreună cu alte 15 tramvaie de acest fel”, a spus Liliana Popa, Reprezentant Centrul Cultural German.

În cinematograful mobil rulează 13 filme de lung metraj. Plimbându-mă cu tramvaiul am observat programul de călătorie vechi din Berlin și mi-am dat seama că aceasta este o legătură foarte bună între cele două orașe fiindcă motivul sărbătoririi leagă astfel cele două țări: 25 de ani de la marea schimbare. Ideea prezentării filmelor în tramvai este foarte comică și neobișnuită și ne dorim să le prezentăm oamenilor acest oraș și într-un spațiu public”, a spus Fabian Muhlthaler, director Centrul Cultural German

Călătorii se bucură de iniţiativa celor de Centrul Cultura German din oraş. „Este o idee interesantă mai ales dacă sunt filme istorice. în general nu mă uit la tv, dar pot să spun că e ok”. „Pentru mine, ca om în etate, eu zic că este o problemă bună, dar pentru tineret şi mai bun”. Dacă nu aţi mai prins un loc în tramvai, filmele vor putea fi vizionate și în cinematografele sau cafenelele din Cluj-Napoca.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri