Sute de contestaţii la un concurs al Academiei. Candidații spun că regulile de participare au fost schimbate peste noapte

Data publicării:
acacdemia

320 de cercetători din toată ţara s-au înscris pentru o bursă europeană de un an şi jumătate la Institutul de Cercetare a Calităţii Vieţii. Doar 40 dintre ei au câştigat bursa de 3.700 de lei pe lună. Cei care au fost respinşi se plâng, însă, că s-au trezit la interviuri cu un nou criteriu de selecţie: ar fi trebuit să fie angajaţi ai unei instituţii de cercetare, deși această condiţie nu a fost precizată de la început.

În ziua depunerii dosarelor mi s-a cerut această adeverinţă de salariat sau de membru al unei instituţii de cercetare. Această condiţie nu apărea de fel în metodologia concursului, era imposibil de vreme ce acest concurs era adresat unor cercetători fără loc de muncă”, spune Paul Marinescu, unul dintre candidaţi.

Chiar şi cei care îndeplineau acest criteriu au avut probleme. Diana Mărgărit este asistent universitar la Facultatea de Ştiinţe Politice din Iaşi. A aflat de adeverinţă tot în ziua interviului.

„Atunci i-am rugat pe colegii din Iaşi să îmi trimită o adeverinţă scanată, dar atunci când a venit rândul meu la interviu, cei din comisie nu aveau adeverinţa mea, ceea ce denotă că între comisie şi secretariat nu există comunicare”, spune ea.

Conducerea Institutului a refuzat să comenteze situaţia. A spus însă că va trimite un răspuns oficial după soluţinarea contestaţiilor depuse de candidaţii respinşi. Între timp, aceştia au iniţiat şi o petiție adresată directorului institutului, președintelui Academiei și Ministerului pentru Fonduri Europene. 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri