Sute de fermieri au protestat la Guvern. D. Constantin: Până la Paști, statul va achita subvențiile

Data publicării:
fermieri

Foto: Mediafax

ACTUALIZARE 15.45. Ministrul Agriculturii, Daniel Constantin, a anunțat joi că statul va achita subvențiile pentru bovine până la Paști, în vreme ce subvențiile pentru ovine au început deja să fie plătite.

S-au plătit de două zile subvențiile pentru ovine, iar în perioada următoare vom să plăti și pentru bovine. Ne-am angajat în fața crescătorilor că până la Sărbătorile Pascale vor avea subvențiile și pentru bovine”, a afirmat Constantin, după o întâlnire cu reprezentanții fermierilor din sectorul zootehnic care au protestat joi în Piața Victoriei.

Ministrul a explicat că întârzierea plăților a fost provocată de cauze externe întrucât accesul Agenției de Plăți la baza de date „a fost restricționat o anumită perioadă”.

Pentru crescătorii de ovine am primit datele ceva mai devreme și am efectuat plățile imediat. Astăzi fondurile sunt în conturile fermierilor”, a afirmat Constantin.


Victor Ponta: Am văzut, există o nemulţumire la fermieri. Domnu' ministru, ştiam că aveţi toţi banii. De ce sunt nemulţumiţi fermierii?

Daniel Constantin: Avem toate resursele. A existat o anumită întârziere în plata subvenţiilor pe cap de animal, din cauze externe, dar le-am explicat deja fermierilor. Cert e că azi au deja toate fondurile în conturi.

Victor Ponta: Păi dacă au banii, de ce protestează?


Daniel Constantin: Pentru că au întârziat puţin fondurile.

Victor Ponta: Păi mergeţi şi spuneţi-le că au banii în cont. Să îi ia din cont. Şi de ce nu protestează la dumneavoastră, de ce protestează la Guvern?

Daniel Constantin: Pentru că mai sunt şi alte probleme, care nu ţin neapărat de Ministerul Agriculturii. Cert e că 275 de milioane de lei, ieri şi azi au intrat în conturi.

Victor Ponta: Vă rog să mergeţi să informaţi şi presa că banii sunt în conturi şi data viitoare să nu mai existe întârzieri, că până la urmă oamenii au dreptate. E o diferenţă dacă îi dai la timp sau o săptămână mai târziu”.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri