Sute de mineri de la CE Oltenia au protestat. Conducerea vrea să-i facă paznici

Data publicării:
protest mineri

Cei 500 de mineri sunt nemulţumiţi că salariile le-au fost tăiate fără să fie consultate şi sindicatele. Oamenii spun că au pierdut cel puţin 700 de lei din leafă.

„Muncim de mult în acest complex, asta ne-a mai rămas, cu asta ne hrănim familia, copiii și nu suntem aici de plăcere”, a spus unul dintre mineri.

„I-au pus de pază, ba să repare care un grup, li s-a spus la ieșirea din schimb că ar fi mai bine să stea acasă”, a declarat Ioan Feurdean, secretar general FNME.

Minerii susţin că nu îşi pun mari speranţe în aceste proteste, dar speră că măcar vor fi auziţi. Cei care au ieşit în stradă lucrează în carieră de peste 20 de ani. Oamenii acuză conducerea Complexului Oltenia că vrea să-i transforme în paznici.

„Ce persoană policalificată renunță la această policalificare pentru a trece la o muncă necalificată de paznic, cum poate să treacă un excavatorist să renunțe la meseria sa?”, a spus Dan Pârvulescu, lider de sindicat.

„Faptul de a transforma în paznic un miner care a lucrat 36 de ani e penibil, e umilitor, e imposibil să vii cu o aberație de genul ăsta”, a spus un alt angajat al CEO.

Reprezentanţii Complexului Energetic nu au vrut să facă declaraţii. Minerii spun că vor veni şi la Bucureşti să protesteze în faţa Ministerului Economiei.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri