Sari la conținut
News Alert

Sute de oameni cer demisia lui Victor Ponta în faţa Guvernului: „Jos, jos premier mincinos”

Protestatarii s-au adunat în Piaţa Victoriei, în faţa sediului Guvernului, în jurul orei 18.00, notează Mediafax. Oamenii au steaguri, portavoce şi pancarte inscripţionate cu mesaje precum "Stop masacrării României!”, "La mulţi ani, Victor Ponta, cu executare”", "Klaus, scapă-ne de impostor”", "Ponta, nu mai sta, demisia”".

În acelaşi timp, manifestanţii strigă "Ponta, nu uita, puşcăria e casa ta!”, "Ponta la puşcărie!", "Jos, jos premier mincinos!" şi "Copy-paste". La faţa locului sunt mobilizate forţe ale Jandarmeriei.

Oamenii s-au adunat în Piaţa Victoriei în urma unui mesaj postat pe Facebook, prin care românii erau chemaţi să protesteze, începând cu ora 18.00, faţă de refuzul premierului Victor Ponta de a demisiona după ce DNA a început urmărirea penală împotriva sa în acelaşi dosar în care este vizat şi fostul ministru Dan Şova.

Este inadmisibil să avem un premier urmărit penal care nu vrea sa demisioneze! (...) Victor Ponta este iresponsabil, îşi bate joc noi, refuzând să demisioneze”, spun organizatorii protestului.

Premierul Victor Ponta este urmărit penal pentru fals în înscrisuri sub semnătură privată, complicitate la evaziune fiscală în formă continuată şi spălarea banilor în dosarul Turceni - Rovinari, fapte pe care le-ar fi săvârşit în perioada în care era avocat. De asemenea, DNA cere Camerei Deputaţilor avizarea urmăririi penale pe numele premierului şi pentru conflict de interese. 

Pe aceeași temă