Suvenir din Dubai: Factură telefonică de peste 14.000 de lei

Data publicării:
nicolae robu -Mediafax Foto-Cosmin Dan

Primarul Timișoarei, Nicolae Robu, nu s-a întors cu mâinile goale din vacanța petrecută în Dubai, iarna trecută. Ci cu o factură de mobil de peste 14.000 de lei, adică echivalentul a 3.200 de euro. Suma nu l-a usturat la buzunar, fiind plătită din banii timișorenilor. Explicația...

Fiind perioada de iarnă și ningând în Timișoara am monitorizat, în concediu fiind, deszăpezirea. Am vrut să mă asigur că lucrurile merg așa cum trebuie”, spune primarul.

Totul a ieșit la iveală după ce subiectul a fost dezbătut într-o ședință de consiliu local.

Justificarea domnului primar nu este, din nou, normală. El spune că dacă știa, oprea transferul de date și nu mai făcea. Este o aberație. Dânsul este inginer în automatică și calculatoare, nu este inginer agronom să nu știe cam cât ar costa un transfer de date”, spune consilierul local Andrei Petrișor.

Conform tarifelor standard practicate în Emiratele Arabe Unite de către operatorul de telefonie mobilă la care este abonat primarul Timișoarei, o factură de 3.200 de euro se poate traduce în 1.000 de minute internaționale, tariful pentru un minut fiind de trei euro. Aceeași sumă poate acoperi un trafic de date de 300 MB de internet, costul unui MB fiind de 10 euro”, transmite corespondentul Digi24 Raluca Popa.

Și 300 de euro mi s-ar fi părut mult, 3000 de euro mi se pare aberant”.

Vai de mine, că nu am avut atâția bani de când sunt”, spun timișorenii.

Potrivit declaraţiei de avere postată în vara anului trecut pe site-ul Primăriei Timişoara, Nicolae Robu are, ca primar, un salariu de 5.907 lei lunar. de la Universitatea Politehnica Timişoara, mai câștigă in jur de 1.300 de lei. El mai obţine venituri și din închirierea unui apartament şi din dobândă bancară.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri