T. Băsescu: Biserica rusă duce o luptă în R. Moldova de nerecunoaștere a Bisericii Ortodoxe Române

Data publicării:
oameni biserica mediafax 1

Traian Băsescu a făcut declarația într-un interviu acordat adevărul.ro

El a fost rugat să comenteze viitoarea vizită la Chișinău și Tiraspol a Patriarhului Kirill.

„Gândiți-vă la răspunsul anterior pe care vi le-am dat și veți înțelege că nu poți cere altora să facă ceea ce tu faci. Dar, asta nu înseamnă că depunem armele. Sunt convins că Mitropolitul de peste Prut, Petru, va avea capacitatea să organizare la rându-i evenimente dedicate creștinilor români. Faptul că Patriarhul României nu a trecut Prutul cred că nu are nimic legat de lipsa de voință - probabil este o chestiune de calendar. Patriarhul Daniel nu are nicio reținere să treacă Prutul, dacă timpul îi permite”, a menționat Traian Băsescu.

„Vă asigur că noi nu suntem indiferenți la ce se întâmplă în Republica Moldova. Nu aș vrea să desfășor mai mult subiectul. În orice caz, este clar că Patriarhul Kirill este un partener al Guvernului în ceea ce privește Republica Moldova. De aceea, și mitropolitul Petru ar trebui să fie un părinte mai activ în ceea ce privește ortodoxia românească”, a punctat Traian Băsescu.

Patriarhul Kirill va vizita Republica Moldova în perioada 7-9 septembrie 2013, pentru a participa la festivitățile prilejuite de celebrarea a două sute de ani de la crearea Eparhiei de Chișinău. Patriarhul se va afla pentru a doua oară la Chișinău în trei ani. Totodată, Patriarhul va vizita Tiraspolul și se va întâlni cu liderul de acolo, Evgheni Șevciuk.

Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române nu a venit niciodată în Republica Moldova, scrie Unimedia.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri