Tânăr, la mare, despre închiderea teraselor: „Cea mai mare plictiseală, urât! Adică plajele sunt pline și ei închid cluburile?!”

Data publicării:
Tânăr dezamăgit de decizia de închidere a teraselor de pe litoral după ora 23:00
Tânăr dezamăgit de decizia de închidere a teraselor de pe litoral după ora 23:00 Foto: captură TV

În județele Argeș, Brașov, Constanța, Dâmbovița, Ilfov, Prahova și Galați, dar și în Capitală, terasele și cluburile se închid la ora 23:00 începând de duminică, iar asta nu e pe placul patronilor și nici al clienților de cluburi și terase.

„Habar n-am, cred că o să fie cea mai mare plictiseală, foarte urât din partea Guvernului să ne facă așa ceva!” - comentează un tânăr aflat la mare, atunci când reporterul îi comunică decizia - despre care nu știa - de a fi închise terasele după ora 23:00. „Adică, pe plajă este foarte multă lume și cluburile sunt închise?! Urât!” - spune tânărul.

„O prostie”, spune un alt tânăr aflat pe plajă. „Oricum nimeni nu respectă regula asta. Am văzut și cluburi deschise, degeaba e regulă”, adaugă el. 

„Eu ieșeam pe la 10:30-11:00 (p.m.), pe la ora aia poate ieșeam, acum, dacă se închid, probabil n-o să am unde să mai ies, o să stau acasă!” - arată un tânăr întâlnit în centrul Bucureștiului. „Nu cred că terasele sunt locuri aglomerate, în primul rând, în Centrul Vechi nu se respectă distanțarea”, adaugă el. 

Un alt tânăr, întâlnit la o terasă din Centrul Vechi, nu este supărat pe această măsură a autorităților și crede că era necesară și va avea efect. „Cred că da. Da, pentru că oamenii sunt limitați, nivelul e scăzut și trebuie să îi îndrumi ce să facă. Dacă îi lași de capul lor să ia decizii, nu o să se întâmple nimic”, spune bărbatul. 

Patronii spun că afacerile le vor scădea cu 25 la sută

Polițiștii au intensificat controalele în zonele aglomerate din București, iar amenzile nu au încetat să apară. În câteva ore, au fost date amenzi în valoare de 27.500 de lei.

Luna august a început, astfel, cu stângul pentru patronii cluburilor și teraselor din centrul Capitalei. Patronii de terase spun că business-ul le va fi afectat cu până la 25%, odată cu închiderea impusă la ora 23:00.

„Eu sunt barman, lucrez de câțiva ani în Centrul Vechi, am văzut tot ce se poate. E o idee destul de proastă, deoarce: până în 3:00 dimineața, dacă îi înșirai, până în 5:00 dimineața, dacă îi înșirai, așa, acum, doar îi restrânge pe toți odată până în ora 11:00, adică i-a băgat pe toți în aceeași oală. Majoritatea teraselor se închid în jur de ora 1:00 - 2:00, trei ore în plus nu făcea mare diferență”, spune barmanul. 

Și patronii de pe litoral spun că este o măsură exagerată.

„În decizia de a cumpăra sau a nu cumpăra un bilet pe litoral în vara aceasta va cântări foarte mult această opreliște”, este de părere Ciprian Constantinescu, administrator de hotel.

„Pentru câteva cluburi care nu au respectat la începutul sezonului, nu mi se pare normal să închizi toată activitatea de distracție și de servit al mesei după ora 23”, spune și Dragoș Răducanu, prim-vicepreședinte FPTR.

Limitarea programului vine după ce localurile au avut oricum lacătul pus pe uși în timpul stării de urgență.

Editare web: Luana Păvălucă

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri