TÂRGOVIŞTE. Universitatea Valahia riscă să fie executată silit de propriii profesori

Data publicării:
4 2002universitateavalahia-47631

Salariile cadrelor didactice trebuiau mărite anul trecut cu 5 procente. Prevederea era stabilită prin legea din 2008 care majora lefurile profesorilor. Cum nu au găsit înţelegere la conducerea universităţii, profesorii şi-au căutat dreptatea în instanţă. Au câştigat, dar banii tot nu i-au primit. Sindicaliştii îl acuză pe rectorul universităţii că ignoră o decizia a unei instanţe.

„De fiecare dată, dumnealui a avut o poziţie de sfidare, o poziţie de negare a rezolvării acestei probleme. Mi s-a spus de fiecare dată nu am, nu dau, nu veţi vedea”, a declarat Elena Ciungu, lider al Sindicatului Alma Mater din Universitatea Valahia din Târgovişte.

De partea cealaltă, rectorul Călin Oroş are propriile explicaţii: „Noi nu putem să facem acest lucru decât în condiţia în care în buget sunt prevăzuţi aceşti bani. De ce nu au au fost prevăzuţi în 2012 este o altă întrebare şi nu trebuie să mi-o adresaţi mie”.

Cum dialogul nu i-a dus la nicio înţelegere, profesorii au apelat la un executor judecătoresc care ameninţă că va dispune blocarea conturilor universităţii.

La 28.01, biroul meu a emis somaţii de executre, prin care am acordat Universităţii Valahia un termen de cinci zile în vederea executării celor stabilite prin somaţie”, a precizat executorul judecătoresc Traian Tănase.

Universitatea Valahia trebuie să plătească celor 350 de cadre didactice aproximativ 3,6 de milioane de lei.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri