Tatăl copilului din Pitești: după multe operații, s-a făcut greu înțeles

Data actualizării: Data publicării:
elevi protest pitesti adhd

Tatăl copilului din Pitești, împotriva căruia s-au organizat proteste zilele trecute, a prezentat mai multe detalii despre mediul și comportamentul fiului său. Viorel Rizoiu, tatăl copilului, spune că, după ce l-a adoptat, băiatul a fost nevoit să treacă prin mai multe operaţii care l-au afectat psihic. Dar spune că nici colegii nu l-au ajutat să se integreze în colectivitate ci, dimpotrivă, l-au îndepărtat.

elevi protest pitesti adhd

"De 8 ani, de când l-am luat, am ştiut că are mici probleme de sănătate, cu care s-a născut. În mediul pediatric a fost diagnosticat cu ADHD. La 9 ani a avut două operaţii inghinale, care i-au afectat mersul, iar de aici s-a pus o amprentă asupra lui şi psihic. De atunci am tot stat din spital în spital. Probabil s-a rupt legătură cu copiii, cu mediul normal. În copilărie ştia să se joace. După multele probleme de sănătate n-a ştiut să se facă înţeles. Nu a ştiut să-şi mai facă prieteni. Nu vreau să acuz pe nimeni. Nimeni nu e perfect", a mai spus Viorel Rizoiu, potrivit Hotnews, citând agenții de presă. Între timp, copilul este supus unor noi analize, pentru ca diagnosticul să fie mai exact și actualizat.

"Băiatul meu este acum într-un program de recuperare, care va dura până se va lămuri situaţia existentă. Mergem cu el, ca şi până în prezent, atât la psiholog, cât şi la psihiatru. Colegii îl acuză de mai multe fapte şi l-au exclus din colectivitate. Acasă, cu noi, niciodată nu a fost agresiv, nici măcar din punct de vedere verbal. Ca orice adolescent, a avut şi ieşiri copilăroase, dar nu reacţii ca cele de care este acuzat. Nu spun că tot ce am auzit de la colegii de clasă despre el sunt minciuni, dar copiii sunt provocatori", a spus tatăl copilului ai cărui colegi au refuzat să mai intre la ore în ultimele trei zile.

 

Viorel Rizoiu asigură că se ocupă permanent de sănătatea fizică şi psihică a copilului şi că aşteaptă chiar un nou diagnostic al celor mai recente teste efectuate.

"Nu-l lăsăm din mâna. De la şcoală e scutit medical 10 zile. Apoi, mai vedem. Nu stăm cu mâinile în san. Peste două săptămâni vor veni nişte rezultate de la un institut din Bucureşti cu privire la diagnostic, dar nu vreau să comentez acum", a spus tatăl copilului.

 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri