Sari la conținut

Taxă specială pentru casele şi terenurile în paragină, în Timişoara

Nu scapă de taxa specială nici proprietarii de terenuri care nu fac curăţenie sau nu taie iarba.

Fostele fabrici, şi ele lăsate de izbelişte, precum şi casele abandonate adăpostesc acum oameni ai străzii. Primarul îi va vâna pe proprietari şi îi va pune să plătească. Timişorenii laudă iniţiativa edilului.

Primarul oraşului spune că Noul Cod Fiscal permite introducerea unei astfel de taxe pentru că terenurile neîngrijite şi a clădirile dărăpănate afectează în final mediul şi sănătatea oamenilor.

„Sunt lăsate de parcă ar fi ale nimănui şi creează o imagine extrem de negativă oraşului, dar dincolo de asta ne creează probleme pentru sănătatea cetăţenilor. Şi aici vrem noi să facem o încadrare pe Codul Fiscal pentru că este afectat mediul”, spune Nicolae Robu primarul Timişoarei.

În prezent, în Timişoara proprietarii care nu au grijă de terenuri sau care îşi lasă casele să se dărâme pot fi amendaţi. Sancţiunile ajung până la 2.500 de lei. Prea puţin în opinia edilului şef care vrea ca taxa specială să fie de câteva zeci de mii de lei. Astfel, proprietarii vor fi constrânşi, spune el, să îşi îngrijească bunurile.