Taxarea dobânzilor din alocații, suspendată de ANAF. Victor Ponta: Până mâine să-mi spuneți pe cine sancționăm

Data publicării:
Victor Ponta sedinta de Guvern - gov.ro

Această situație a fost discutată și de premierul Victor Ponta în ședința de Guvern. 

Debirocratizarea și desțelenirea tuturor lucrurilor inadvertențelor, ca să nu spun a prostiilor din legislație, îmi cer scuze și îmi pare rău când am văzut că s-au trimis la copii să plătească taxe pentru alocație”, a spus Victor Ponta în ședința săptămânală de Guvern.

Vreau să anunț foarte clar că ministrul Finanțelor și șeful ANAF-ului au luat măsuri și lucrurile astea încetează de azi, dar eu vreau până mâine să-mi spuneți și pe cine sancționăm și cum îndreptăm să nu se mai întâmple în viitor asemenea prostii să trimitem la copii să plătească nu știu ce bani din alocații”, a mai spus premierul.

Citiți și:
Impozit pe alocația de 42 de lei a copiilor. Reacția ANAF Alba
Purtătorul de cuvânt ANAF Alba: Au fost impozitate veniturile din depozitele bancare, nu alocațiile copiilor. Softul nu are nicio excepție inclusă
Anomalia taxelor privind alocațiile minorilor îi afectează și pe membrii comisiilor de la alegerile din 2012

Mii de copii au primit somaţii de la Fisc să-şi plătească taxele la stat. Printre ei sunt şi copii cu handicap. Mai exact, Fiscul a cerut ca din alocaţia de 42 de lei să fie plătite contribuţii de asigurări de sănătate aferente anului 2012.

Hârtia trimisă de Fisc spre familiile copiilor din Argeş arată că fiecare minor vizat trebuie să dea înapoi 39 din cei 42 de lei pe care i-a luat ca alocaţie. Asta cu explicaţia că şi alocaţia copilului este un venit şi, la fel ca salariaţii, minorii trebuie să plătească aceste contribuţii la asigurările de sănătate.

Doar o eroare informatică, spun cei de la Fisc, în condiţiile în care legea arată că minorii sunt înscrişi gratuit în sistemul de asigurări de sănătate din România.

Un exemplu vine de la Curtea de Argeş, unde familiile a mii de copii, parte din ei cu handicap, au primit aceste înştiinţări de plată.

Conform calculelor făcute de cei de la Finanţe, un copil ar trebui să plătească pe an 450 de lei, adică peste 90 la sută din alocaţia de 42 de lei pe lună, adică 504 pe an.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri