Taximetriști-problemă: 220 de plângeri în nouă luni

Data publicării:
taxi firma

Un tânăr din Capitală a fost târât aproximativ 100 de metri cu maşina, de un taximetrist care îi furase telefonul. Poliţiştii l-au prins pe tâlhar, dar spun că nu este singurul. În ultimele nouă luni au primit peste 200 de plângeri de la clinţii jefuiţi de şoferi de taxi.

Taximetristul din imagini e acuzat că a tâlhărit doi clienţi minori din Capitală, pe care i-a luat în cursă din Centrul Vechi. Pe drum s-a plâns că a rămas fără baterie la telefon şi a cerut ajutorul tinerilor. Cum a primit aparatul, a invocat motive tehnice şi le-a cerut clienţilor să-l ajute.

Chiar în acest loc, în nordul Capitalei, şoferul de taxi le-a cerut celor doi pasageri să coboare din maşină şi să împingă autoturismul pentru a putea continua cursa. În schimb, când cei doi au coborât, taximetristul a demarat în viteză fără să-i pese că unul dintre clienţi e prins de autoturism şi a fost târât mai bine de 100 de metri”, relatează Cristian Popa, reporter Digi24.

Tânărul a scăpat fără să aibă nevoie de îngrijiri medicale, dar s-a dus direct la Poliţie pentru a depune o plângere. Iar aceasta nu a fost singura reclamaţie.

În ultimele nouă luni, la Poliția Capitalei au fost depuse 120 de plângeri de însușire a bunului găsit și 100 pentru furtul unor bunuri”, declară Bogdan Ghebaur, purtător de cuvânt al Poliției Capitalei.

Clienţii se plâng fie că li s-au furat telefoanele, laptopurile sau banii, fie că au fost agresaţi de şoferi. Este şi cazul reclamat de un şofer pe facebook.

Client taxi: Da, băi! Cu cuțitu la tine... de ce nu ai pornit aparatul?

Șofer: Plătește mașina! Cât scrie pe aparat omule? Tu acum ai venit de la țară? Spune, că dacă ai venit de la ţară plec, te las în pace!

Taximetriştii admit că trierea este superficială la angajare.

Aş face o preselecţie mai serioasă şi m-aş uita la omul pe care îl angajez. Când m-am angajat prima dată, acum 15 ani, venea patronul, se uita unde stai, să vadă mașina și acum patronul nici nu știe unde stai, aleargă după ei că abandonează mașinile pe stradă, le abandonează, nu le duc banii, e un haos total”, spune un șofer de taxi.

Conducerea firmei de taxi la care lucra şoferul de 22 de ani nu a fost de găsit. Taximetristul acuzat de tâlhărie şi vătămare corporală riscă până la 5 ani de închisoare.

 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri