Temperatură maximă de noiembrie la Miercurea Ciuc: 21,9 grade Celsius

Data publicării:
FRUNZE TOAMNA 5111598-Mediafax Foto-Thomas Dan-1

 

Temperaturi neobişnuit de ridicate pentru această perioadă a anului în judeţul Harghita s-au înregistrat şi în celelalte localităţi, unde maximele zilei au urcat până la 20,5 grade Celsius la Joseni, 21,4 grade la Topliţa şi 23 de grade la Odorheiu Secuiesc.

La Staţia Meteo de pe Vârful Bucin, termometrele au indicat o valoare termică maximă de 14,2 grade Celsius, în jurul aceleiaşi ore.

Meteorologii anunţă pentru intervalul imediat următor răcirea vremii şi apariţia precipitaţiilor, care pot fi mixte în zonele înalte.

Minima absolută a lunii noiembrie în judeţul Harghita, de minus 27,5 grade Celsius, a fost consemnată în anul 1993 la Miercurea Ciuc.

De altfel, temperaturi extrem de ridicate s-au atins în cea mai mare parte a ţării şi au culminat cu 26 de grade la Bechet şi Zimnicea.

În Capitală au fost 23 de grade la amiază, la doar 2 grade distanţă de recordul absolut pentru Bucureşti, înregistrat în 2010. De mâine, spun meteorologii, vremea revine la normal, iar temperaturile scad cu aproape 10 grade la nivelul întregii ţări.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri