Terapie în cafeneaua cu pisici

Data publicării:
pisici

Animalele sunt cel mai bun tratament împotriva stresului. Pisicile pot elimina energia negativă din corp. Există o soluţie şi pentru cei care nu au o pisică acasă, în Bucureşti există o cafenea unde îşi pot petrece timpul înconjuraţi de zeci de pisici.

Ioana, împreună cu sora ei au deschis o cafenea unde oamenii se pot relaxa alături de pisici. Sunt 13 animale care au fost luate de pe stradă, vaccinate iar acum au devenit atracţia cafenelei. Clienţii pot pleca acasă cu una dintre pisici, la alegere.

Ioana Covor, manager cafenea: Vrem să dăm animale spre adopție și oamenii să aibă un loc unde să se relaxeze. Cei care nu pot să aibă animale în casă.

Clienţii sunt încântaţi, spun că pisicile îi ajută să se relexeze.

Clienți:

  • Îți dau o stare de liniște, de pace.
  • Au un efect terapeutic, am și acasă o pisică și de multe ori pot să spun că mă ajută.

Ioana Covor: Cum intri, ele simt și se duc și lucrează pe zonele unde ai probleme.

Specialiştii confirmă efectul terapeutic al pisicilor, mai ales pentru oamenii depresivi.

Laura M. Ştefan, psihoterapeut: Efectul terapeutic ar fi acela de reglare a pulsului, a tensiunii arteriale și de reducere a nivelului de stres. Important e ca pisica să fie lângă persoana care savurează cafeaua, eventual în brațe.

În România sunt doar două astfel de cafenele şi este de înţeles de ce. Pe lângă chiria şi utilităţile pe care le plăteşte orice patron, se adaugă şi costul îngrijirii animalelor, care în cazul acestei cafenele se ridică la 800 de lei pe lună.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri