Teren sintetic de 40.000 de euro într-un sat fără şcoală şi reţea de apă

Data actualizării: Data publicării:
teren sintetic Sumugiu

185 de mii de lei vor plăti autorităţile dintr-o comună bihoreană pentru un teren sintetic amenajat într-un sat cu doar câteva zeci de suflete. Suprafaţa de joc va fi amplasată într-o aşezare în care puţinii copiii fac naveta în alt sat, după ce şcoala a fost închisă acum trei ani. În localitate nu există nici reţea de apă care se află, totuşi, pe lista de priorităţi a edililor. Bani pentru investiţii există, dar lucrurile se mişcă greu din cauza birocraţiei, se justifică primarul.

În satul Şumugiu nu trăiesc mai mult de o sută de persoane, majoritatea trecute de prima tinereţe. Şcoala din localitate a fost închisă acum trei ani, iar localnicii nu au încă apă la robinet. Cu toate acestea:

"La doar câţiva metri de şcoala din sat care a fost închisă în urmă cu câţiva ani pentru că nu sunt suficient de mulţi copii care să o frecventeze, autorităţile au început amenajarea unui teren de fotbal sintetic care costă nu mai puţin de 185 de mii de lei”, spune Anca Deac, reporter Digi24 Oradea.

Terenul va avea o suprafaţă de 924 de metri pătraţi, iar costurile amenajării vor fi suportate din bugetul local. O idee nu tocmai pe placul unor localnici.

"De ce se îngroapă banii aceia acolo, în loc să facă un colţ de stradă sau altceva, o grădiniţă, pentru ca cei mici să nu fie nevoiţi să se scoale de dimineaţă să-i ducă în Mierlău", se întreabă un sătean.

"Să se facă şcoala, şcoala ar fi mai importantă ca toate şi apoi restul - apa, şoseaua."

Edilul din Hidişelu de Sus, Adrian Pietroi, are şi o explicaţie pentru amenajarea terenului sintetic: proiectul face parte din planul de investiţii stabilit la preluarea mandatului de primar.

"Dorinţa tinerilor din satul Şumugiu a fost să le facem şi lor un teren. Şi aşa ne-am făcut un program pe patru ani de zile că o să le facem şi străzile asfaltate, şi căminele reparate şi un teren de sport şi apă."

În Şumugiu nu există încă reţea de apă potabilă, iar mai multe străzi au nevoie de asfaltare.

În ceea ce priveşte alimentarea cu apă, primarul susţine că proiectul unei reţele este aprobat deja, dar este blocat din cauza birocraţiei.

"Deja avem proiecte, avem fonduri pentru ele, dar din cauza procedurii de licitaţie am ajuns să stăm de un an de zile să nu avem desemnată încă firma câştigătoare pentru asfaltarea străzilor şi reabilitarea căminului."

Anul trecut, aceeaşi primărie a mai amenajat un teren multifuncţional, dotat cu instalaţie de nocturnă, în Hidişelu de Sus. Investiţia s-a ridicat la 120 de mii de lei.

Reporter: Anca Deac
Operator: Florin Lucuţa
Editor web: Adrian Laboş

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri