Termenul pentru plata retroactivă a contribuţiilor de asigurări sociale, prelungit

Data publicării:
BANI PORTOFEL

Guvernul a prelungit, joi, printr-o Ordonanţă de urgenţă, termenul până la care se poate plăti contribuţia de asigurări sociale, respectiv de la 27 aprilie 2017 până la sfârşitul anului, astfel că persoanele care n-au ajuns încă la vârsta de pensionare vor putea să-şi plătească retroactiv această contribuţie pentru perioadele de timp în care nu au avut calitatea de asigurat în sistemul public de pensii.

BANI PORTOFEL

Plata contribuţiei de asigurări sociale se va face într-o singură tranşă sau eşalonat, până la data de 31 decembrie 2017, pentru o perioadă de maxim 5 ani retroactiv, calculaţi de la data încheierii contractului de asigurare.

”Măsura a fost luată pentru a permite cât mai multor persoane să realizeze stagii de cotizare în baza Legii nr. 186/2016, având în vedere numeroasele solicitări din partea unor cetăţeni români din ţară şi străinătate”, precizează Guvernu;, scopul acestei măsuri fiind evitarea de la excluderea socială a unor categorii de persoane care nu ar putea accede la pensia pentru limită de vârstă din cadrul sistemului public de pensii.

Potrivit evidenţelor Casei Naţionale de Pensii Publice, până la data de 10 aprilie 2017, peste 13.000 de persoane au încheiat contracte de asigurări sociale pentru care s-au achitat aproximativ 79 milioane lei.

Persoanele interesate au avut, iniţial, termen de 6 luni de la intrarea în vigoare a legii, respectiv până la 27 aprilie, în care să încheie un contract de asigurare socială.

În ceea ce priveşte condiţiile şi procedura încheierii contractelor de asigurare, acestea rămân nemodificate.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri