TIMIȘOARA. Control la o maternitate după decesul unui bebeluș declarat perfect sănătos la naștere

Data publicării:
bega

Medicii de la maternitatea din Timişoara au asigurat-o pe mamă, imediat după naştere, că bebeluşul este perfect sănătos. Patru zile mai târziu, aceiaşi medici anunțau moartea nou-născutului şi spuneau că una dintre cauze ar fi hipertensiunea pulmonară.

„Femeile sunt tratate ca niste animale acolo. Normal că nu au venit și alte reclamații, pentru că și eu dacă mă vedeam cu Mihai (copilul, n.r.) acasă, eram fericită că am scăpat”, spune Mihaela Bud, mama copilului decedat.

Oficialii Ministerului Sănătăţii au comentat dur acest caz, criticând un astfel de comportament al carelor medicale: „Ministerul Sănătăţii regretă tragedia familiei Bud şi faptul că într-un spital de stat pacienţii au parte de un tratament inuman din partea unor cadre medicale. Ministerul Sănătăţii transmite tuturor managerilor de spitale că îşi doreşte ca desfăşurarea actului medical să se facă pe bază de corectitudine, profesionalism, transparenţă şi, mai presus de toate, umanism".

Medicii care s-au ocupat de caz, dar și managerii maternității "Bega", sunt uluiţi să audă aceste acuzaţii, mai ales că în unitatea sanitară s-au făcut investiţii de 1 milion de euro.

„ Acesta este un salon de tip rooming in, cu 2 paturi, unde stau mama și copilul 24 de ore din 24. Consider ca sunt condiții civilizate, sunt la nivel de clinică privată”, afirmă Ilie Constantin, șeful secției de neonatologie de la maternitatea „Bega”.

Medicii se gândesc acum chiar să îl acționeze în judecată pe ministrul Eugen Nicolaescu.

Echipa de control a Ministerului Sănătății urmează să ajungă la Timișoara, pentru a verifica modul în care funcționează maternitatea.

La ultimul meci jucat de FC Bihor, colegii fotbalistului Cristian Bud au purat banderole negre pe braţe, în semn de solidaritate cu acesta.  

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri