Tinerii din România se mută de la părinţi la vârsta de 28 de ani

Data publicării:
Profile Of Youth Unemployment In Spain
Foto: Gulliver/GettyImages

Tinerii din România se mută, în medie, la vârsta de 28 de ani din casa părinților, cu aproape doi ani mai mult decât media Uniunii Europene (26,1 ani), arată datele unui studiu Eurostat, biroul de statistică al Uniunii Europene.

Tinerii care părăsesc cel mai repede casa părintească sunt cei din Suedia, care se mută de la părinţi, în medie, la vârsta de 19,7 ani. Destul de devreme pleacă din casa părinților și copiii din Danemarca (21,1 ani), Finlanda (21,9 ani) şi Luxemburg (23,1 ani).

La polul opus, ţările în care tinerii stau până la o vârstă mai mare cu părinţii sunt Croaţia (31,4 ani), Malta (31,1 ani), Slovacia (30,9 ani), Italia (30,1 ani), Grecia (29,4 ani) şi Spania (29 de ani).

Distribuţia pe sexe a tinerilor care părăsesc casa părintească arată că la nivelul statelor UE femeile pleacă mai devreme de la părinţi decât bărbaţii: o femeie se mută de la părinţi la 25,1 ani, iar un bărbat părăseşte casa părintească la 27,2 ani.

În ceea ce privește România, un bărbat se mută de la părinţi la vârsta de 30 de ani, în timp ce o femeie pleacă de acasă la 25,6 ani. Aceasta este de altfel cea mai mare diferenţă din UE în ceea ce priveşte vârsta medie la care se mută femeile faţă bărbaţi de la părinți.

 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri