Tiribombele și micii au ocupat heliportul din Târgu Jiu. Elicopterele SMURD, nevoite să aterizeze pe stadion

Data actualizării: Data publicării:
targu jiu
Tiribombele, tarabele și serbările câmpenești au luat locul elicopterelor SMURD la Târgu Jiu

Timp de o săptămână, elicopterele SMURD nu mai pot ateriza pe heliportul din Târgu Jiu, să preia pacienţii grav bolnavi. Zona este împânzită de tarabe cu mici şi bere, pentru că acolo se organizează Zilele Oraşului. În caz de urgenţă medicală, va fi folosit stadionul din oraş pe care se fac, de patru ani, lucrări de modernizare.

 

Timp de şapte zile, heliportul din Târgu Jiu are altă destinaţie. Acolo e polul distracţiei. Micii sfârâie pe grătare şi zeci de tarabe şi tiribombe au umplut insuliţa Jiului.

heliport tg jiu
Heliportul din Târgu Jiu găzduiește petrecerile de Ziua Orașului

Diana Speretoiu - jurnalist Digi24: „Heliportul din oraş este folosit acum ca parcare. În jurul său, sunt tarabe şi tiribombe, iar la sfârşitul săptămânii, în spatele meu, va fi montată o scenă pe care vor urca mai mulţi artişti ce vor susţine concerte de Zilele Oraşului”.

Sunt afectate, în special, elicopterele SMURD care transportă bolnavii grav la alte clinici din ţară. Piloţii sunt direcţionaţi spre un teren de fotbal din apropierea stadionului din oraş, aflat în şantier.

În trei zile, elicopterul SMURD a aterizat de patru ori la Târgu Jiu. Ultima solicitare a fost să ducă la Craiova un bebeluş.

„Ştim că, începând cu 20 este ocupată zona şi acesta este locul de aterizare”, a declarat pilotul elicopterului.

„În toate cazurile în care este nevoie de transportul pacientului cu elicopterul, acesta este chemat şi aterizează pe stadion. Toţi pacienţii sunt preluaţi de pe stadion”, a explicat Constantin Mitroi - managerul Serviciului Judeţean de Ambulanţă Gorj.

Cu toate că şi-ar dori ca Zilele Oraşului să aibă loc în altă parte, oamenii se mulţumesc că s-a găsit totuşi o soluţie pentru cazurile urgente.

„Am văzut că pe stadion. Ori că s-au învăţat şi le vine mai bine, e verde, nu înţeleg de ce”, spune o femeie.

Reporter: Pentru că insuliţa e ocupată acum cu tiribombe, tarabe...

Femeie: Zilele Oraşului, da.

- Asta este, ce să facem. E bine că e şi asta, spune un bărbat. Pe stadion încă se lucrează, acolo nici atât. Acolo nici nu avea cum să aterizeze.

- Şi au găsit varianta asta.

- Asta e mult, varianta aici.

- Până la urmă ar putea să găsească autorităţile altă locaţie pentru Zilele Oraşului.

- Absolut, absolut. Nu e mare lucru, spune un alt bărbat.

Autorităţile promit că, în doi ani, vor muta toate petrecerile de pe heliport la marginea oraşului, unde vor să realizeze un parc de agrement.

„O avem şi prevăzută. Avem tot ceea ce ne trebuie. Am prevăzut acolo inclusiv scenă amenajată pentru astfel de evenimente. Acolo vom muta toate evenimentele, toate sărbătorile din municipiul Târgu Jiu”, promite Marcel Romanescu, primarul municipiului Târgu Jiu.

Heliportul, nefuncțional nici în august. E Festivalul Berii

Heliportul va fi nefuncţional şi în luna august, când este programat Festivalul Berii. În plus, din 2012, de când a fost realizat, acesta poate fi folosit doar pe timpul zilei. Primăria n-a mai avut bani să instaleze reflectoare care să ghideze piloţii şi în timpul nopţii, aşa că bolnavii care trebuie transferaţi la alt spital, noaptea, sunt duşi cu salvarea deşi, cu elicopterul, ar putea ajunge chiar şi de patru ori mai repede cu elicopterul.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri