Toamnă cu mâncare bună în Parcul Cişmigiu

Data actualizării: Data publicării:
mancare cismigiu

Bucureştenii care au ieşit la plimbare în Parcul Cişmigiu au rezolvat două lucruri dintr-un foc: s-au bucurat de ziua frumoasă şi de un prânz interesant. Bucătari din China, Ungaria şi România au gătit de la mâncăruri rafinate cu carne de prepeliţă, până la gulaş şi vestita iahnie de fasole cu ciolan în cadrul festivalului internaţional  Rustic Food.

„Am pregătit un gulaş ardelenesc cu carne de porc, chimen şi mai multe ingrediente pe care nu le dezvălui, unele sunt secrete, altele nu. Iar aici, în ceaunul ăsta, am pregătit o iahnie de fasole cu ciolan şi afumătură”, îşi prezintă „marfa” un bucătar maghiar.

Attila Fulop este din Târgu Mureş. La început, gătitul a fost a fost un hobby, dar treptat a devenit o meserie pe care o practică de 20 de ani. Preparatul lui preferat este gulaşul, dar îi place să pregătească şi mâncare românească.

Carnea de oaie este pregătită cu o zi-două înainte. Se condimenteză bine, se pune puţin ulei de măsline, boia, piper, sare. Se feliază subţire şi se lasă la macerat două-trei zile. După care se aduce şi se aruncă pe plită. În 5-10 minute este gata”, dezvălui acesta una din reţetele lui preferate.

Pe lângă sfaturile de la bucătari, cei prezenţi la târg au putut gusta din preparate. Pentru asta au plătit 7 lei pentru 100 de grame de frigărui de porc, 10 lei pentru 100 de grame de pastramă de oaie şi 7 lei pentru 100 de grame de pui cu sos chilli.

Bucătarii vor reveni în Parcul Cişmigiu peste o lună, când începe târgul de Crăciun.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri