Toate târgurile de animale, închise. Trei focare de boala limbii albastre, confirmate în Mehedinți 

Data publicării:
vaci boala limbii albastre

Potrivit directorului Direcţiei Sanitar Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor (DSVSA) Mehedinţi, Sorin Jianu, au fost confirmate şapte cazuri de boala limbii albastre în localităţile Prunişor, Voloiac şi Strehaia. 

Totodată, pe lângă cele şapte cazuri confirmate de Institutul Sanitar Veterinar din Bucureşti, analizele făcute de inspectorii Direcţiei Sanitar Veterinare Judeţene au dus la identificarea altor 16 cazuri, în prezent aşteptându-se confirmarea acestora de la institutul din Capitală. Suspiciunile de boala limbii albastre sunt în localităţile Eşelniţa, Dubova, Brativoeşti, Brebina, Lupşa se Sus şi Molani, scrie Mediafax.

Conform sursei citate, s-a dispus închiderea celor şapte târguri din judeţ în care se comercializează animale, pe termen nelimitat, până la eliminarea tuturor focarelor de boala limbii albastre. De asemenea, toate pieţele de animale vor fi verificate zilnic de inspectorii Direcţiei Sanitar Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor, pentru a verifica modul în care au fost închise târgurile.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri