Topul oraşelor cu cele mai scumpe apartamente

Data actualizării: Data publicării:
blocuri captura

Cele mai scumpe apartamente de bloc nu sunt în Bucureşti, cum probabil v-aţi fi aşteptat, ci la Cluj. Reiese asta din datele evaluatorilor, centralizate în ultimul an. Dacă ne referim la Capitală, cele mai valoroase apartamente sunt în sectorul 1.

Metrul pătrat de apartament de bloc costă 1.048 de euro în Cluj-Napoca, faţă de 1.018 euro, în Bucureşti. Sunt datele din rapoartele de evaluare a apartamentelor cumpărate prin credit bancar, înregistrate din iulie 2015 până în iunie 2016. Topul valorilor de piață pentru acest tip de locuinţe este urmat de Timișoara, Constanța, Iași şi Braşov.

Cât despre Capitală, cum era de aşteptat, cele mai scumpe apartamente de bloc sunt în sectorul 1. Costă aproape 1.250 de euro metrul pătrat aici, cu mai bine de 300 de euro mai mult decât în sectorul 5. Aşadar, doar în sectoarele 1, 2 şi 3 avem preţuri peste o mie de euro metrul pătrat.

Studiul mai arată că preţurile au crescut anul acesta, din trimestrul I până în trimestrul al doilea, în aproape toată ţara. Mai exact, în 38 de oraşe, inclusiv București, apartamentele de bloc s-au scumpit şi doar în trei oraşe s-au ieftinit. Cele mai mari creșteri s-au înregistrat în Miercurea-Ciuc, Focșani și Deva.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri