Trafic feroviar blocat între Brașov și Sibiu

Data publicării:
tren

ACTUALIZARE 17:30 Precizări de la CFR Călători:

CFR Călători informează că în jurul orei 13.25, la trecerea la nivel cu calea ferată din localitatea Codlea (secţia Făgăraş -Braşov), semnalizată cu indicator rutier „Crucea Sfântului AndreI”, trenul Dacia IR 347 Viena – Bucureşti Nord a lovit un vehicul cu gabarit mare care s-a angajat în trecerea acesteia fără să se asigure.

Pasagerii din tren şi echipa din locomotivă nu au fost în pericol.

În urma impactului, locomotiva a fost avariată, urmând ca trenul să îşi reia circulaţia cu o altă locomotivă sosită de la Braşov, după îndepărtarea de pe linie a vehiculului avariat.

Până la redeschiderea circulaţiei între Codlea şi Braşov, următoarele trenuri staţionează, după cum urmează:

- Regio 2506 Făgăraş –Braşov staţionează în Codlea

- Regio 2103 Braşov – Făgăraş staţionează în Ghimbav

- Regio 2102 Sibiu – Braşov urmează să staţioneze

CFR Călători cere scuze pasagerilor pentru disconfortul creat și informează că depune toate eforturile pentru reluarea circulației în condiții de siguranță, în cel mai scurt timp.


Potrivit purtătorului de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Braşov, căpitan Ciprian Sfreja, accidentul s-a petrecut la o trecere la nivel cu calea ferată, de la intrarea în localitatea Codlea, semnalizată cu Crucea Sfântului Andrei, notează Mediafax.

Şoferul tirului s-a angajat în traversarea căii ferate fără să se asigure corespunzător, iar autocamionul a fost lovit în partea de mijloc de trenul internaţional care circula pe relaţia Viena - Budapesta. „În urma impactului nu au fost victime, ci doar avarii la tir şi la locomotiva trenului”, a spus Sfreja. Circulaţia feroviară în zona în care a avut loc accidentul a fost oprită.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri