Tragedia de la Uricani. Victimele exploziei aşteptau să iasă la pensie

Data actualizării: Data publicării:
mineri romania GettyImages-72765277-1
Foto: Guliver / GettyImages

Cei patru mineri surprinşi în subteran în explozia de la Mina Uricani sunt din Petrila şi aşteptau să se pensioneze, a spus prefectul judeţului Hunedoara, Fabius-Tiberiu Kiszely. El a adugat că activitatea de la Mina Uricani a fost suspendată pentru verificări.

Deocamdată, nimeni nu îşi explică cum a avut loc acea explozie”, a spus Fabius-Tiberiu Kiszely, citat de News.ro.

Prefectul a precizat că cei trei mineri răniţi în urma exploziei de la Uricani, precum şi cel care a decedat, sunt din Petrila.

Au fost relocaţi la Uricani. Aşteptau să iasă la pensie cu toţii”, a mai spus prefectul.

Fabius-Tiberiu Kiszely a mai precizat că un elicopter i-a preluat pe cei trei răniţi la Uricani şi în jurul orei 16.00 vor ajunge la Bucureşti. Aceştia vor fi transferaţi la Spitalul Clinic de Urgenţă „Bagdasar- Arseni” din Capitală.

O explozie a avut loc luni dimineaţă în subteranul Minei Uricani, iar patru mineri au fost surprinşi de deflagraţie. Trei dintre ei au reuşit să se salveze şi au suferit arsuri pe aproape jumătate din suprafaţa corpului, fiind aduşi la spitale din Capitală, iar cel de-al patrulea miner dat dispărut a fost găsit decedat după aproape patru ore de căutări.

Cei patru mineri făceau lucrări de îndiguire pentru închiderea minei, într-o zonă sigură. Principala ipoteză este că deflagraţia s-a produs din cauza unei aprinderi de metan. Ministrul Energiei, Toma Petcu, spune că nu se ştie deocamdată de unde a apărut acumularea de gaze în subteran și mai ales de unde a apărut sursa de aprindere, în condiţiile în care acolo nu există de ani de zile curent electric, iar muncitorii aveau echipamente pneumatice, fără flacără sau scânteie.

Doi dintre salvatori au fost transportaţi la spital după ce s-au intoxicat cu monoxid de carbon în timpul operațiunii de căutare a minerului dispărut.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri