Tragedie pe Lacul Snagov. Un om a murit şi altul este în comă

Data publicării:
scafandri 76790700

ACTUALIZARE 12.00 Un om a murit și altul este în comă. Două ambarcaţiuni, cu 11 oameni la bord, s-au ciocnit violent, iar una dintre ele s-a scufundat. Alţi trei pasageri sunt internaţi. Accidentul este acum investigat de poliţişti. 

Martorii de pe marginea lacului spun că una dintre bărci era oprită în beznă când a doua a venit cu viteză şi s-a produs coliziunea.

„S-a întâmplat în jur de 12 şi un sfert, eu nu am auzit decât pocnitura între cele două ambarcaţiuni. S-a auzit, da! Noi eram deja prin corturi, prin rulote... Au intervenit cei de la local primii, au venit destul de repede, pentru că cineva a ţipat că are nevoie de ajutor”, a declarat un martor.

După ore de căutare, scafandrii au descoperit cadavrul uneia dintre victime, care a dispărut după accident. Bărbatul s-a înecat. „Adâncimea la care fac scufundări este de peste şase metri, vizibilitate foarte redusă. Lacul Snagov este unul dintre lacurile cu vizibilatate redusă. Ei au mai avut intervenţii aici, cunosc foarte bine zona”, a spus Daniel Vasile, purtătorul de cuvânt ISU Bucureşti-Ilfov. 

Victimele se aflau pe lacul Snagov, într-o barcă a unui restaurant. Pasagerii celeilalte ambarcaţiuni au refuzat transportul la Spital. Mai mult, cel care era la manşă a refuzat să îi fie testată alcoolemia. Accidentul readuce în atenţie o problemă semnalată de mai multă vreme de activiştii de mediu.

Regulamentul ariei precizează foarte clar - nu ai voie cu ambarcaţiuni de asemenea mărime şi de asemenea putere pe Lacul Snagov tocmai pentru a proteja aria şi a încerca să prevenim astfel de accidente”, a declarat Dan Trifu, preşedintele ECOCIVICA. Activiştii de mediu susţin că în ultimele luni au fost semnalate peste 700 de încălcări ale regulamentelor.


Un grav accident a avut loc azi noapte pe lacul Snagov de lângă Capitală. Două ambarcaţiuni, în care erau nouă persoane, s-au ciocnit. Cinci oameni au fost răniţi, dintre care unul este în comă, iar un al şaselea pasager este, şi la această oră, căutat de scafandri.  

Bogdan Opriţa, coordonator SMURD, a declarat la Digi24 că este vorba de cinci persoane, dar una dintre acestea nu a necesitat spitalizare.

În urma impactului au rezultat cinci victime, una în stare bună a refuzat transportul, celelalte patru victime au fost transportate de echipajele SMURD la spital. Două la Spitalul Elias, o femeie şi un bărbat cu traumatisme cranio-cerebrale minore şi fracturi deschise de membre inferioare, şi alte două victime la Spitalul Floreasca, una din victime fiind în stare gravă în comă, cu traumatism cranio-facial grav, traumatism abdominal grav şi cealaltă victimă cu un traumatism cranio-cerebral minor. Au mai existat informaţii că în barcă ar mai fi fost prezentă o persoană, vorbim despre o şasea victimă care ar fi sărit din barcă înaintea impacului şi care este căutată de scafandri”, a declarat Bogdan Opriţa la Digi24.

De asemenea, o victimă nu a fost găsită. Daniel Vasile, purtător de cuvânt al ISU Bucureşti, a declarat că scafandrii ISU continuă căutările pentru cea de-a şasea victimă. „Căutările sunt dificile”, a spus acesta, precizând că este vorba de vizibilitatea redusă.  

ISU Bucureşti caută persoana dispărută, din cauza asta operaţiunea nu s-a încheiat încă. Prognosticul este extrem de rezervat, nu cred să existe vreo minune, din păcate persoana va fi declarată decedată”, a declarat secretarul de stat în MAI, Raed Arafat, la Digi24. 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri