Accidentul grav de lângă Bârlad. O familie care se întorcea din Grecia, spulberată. Cinci persoane au murit, 7 sunt rănite

Data actualizării: Data publicării:
accident grav

Tragedie pe drumul european 581, în apropiere de Bârlad. Cinci persoane şi-au pierdut viaţa şi alte şapte au ajuns la spital în urma unui accident rutier. S-a activat planul roşu de intervenţie. Trei oameni sunt în stare gravă. Poliţiştii au deschis dosar penal pentru ucidere din culpă şi vătămare corporală din culpă.

Apel la 112 a anunţat la ora 1 şi 47 de minute un grav accident în localitatea Bădeana, judeţul Vaslui. Ajunse la faţa locului, echipajele medicale au găsit trei maşini care au intrat violent în coliziune.

La ora 2 şi un minut, s-a activat planul roşu de intervenţie al judeţului Vaslui şi au fost deplasate la faţa locului patru ambulanţe SAJ, şase ambulanţe aparţinând ISU Vaslui şi trei autospeciale pentru descarcerare. La faţa locului au fost găsite 12 victime, dintre care opt încarcerate. Pentru patru victime a fost declarat decesul la locul intervenţiei. Restul victimelor au fost transportate la unităţi spitaliceşti din municipiile Bârlad şi Vaslui”, spune Marius Stanciu - purtătorul de cuvânt al ISU Vaslui.

În ciuda eforturilor medicilor, una dintre cele şapte victime transportate la spital a încetat din viaţă la două ore de la impact. Alte două persoane au fost duse direct în sala de operaţie, iar în această dimineaţă s-a luat decizia două victime, dintre care o fată de 13 ani, să fie transferate de urgenţă la spitalele din Iaşi, acestea având fracturi complexe.

„Din primele cercetări efectuate, se pare că un autoturism înmatriculat în judeţul Bacău a efectuat o manevră neregulamentară de depăşire, ocazie cu care a pătruns pe sensul opus de mers, unde a lovit o maşină înmatriculată în Bucureşti, care circula regulamentar”, spune Bogdan Gheorghiţă - purtătorul de cuvânt al IPJ Vaslui.

Din primele cercetări efectuate de poliţiştii rutieri, vinovat de producerea accidentului este un tânăr din judeţul Galaţi, care efectuat o depăşire neregulamentară. În autoturismul înmatriculat în judeţul Bacău, condus de tânărul de 31 de ani, din localitatea Gohor, judeţul Galaţi, se aflau cinci persoane (două cupluri şi sora uneia dintre tinere). Autoturismul în care se aflau cei cinci tineri a efectuat o depăşire neregulamentară (depăşind un autoturism înmatriculat în Bulgaria) şi a intrat în coliziune pe sensul opus cu un autoturism înmatriculat în Bucureşti, în care se aflau cinci persoane: două familii care se întorceau din concediu din Grecia, potrivit Adevărul. 12 persoane au fost rănite în urma impactului înfiorător, opt dintre ele rămânând încarcerate.

Potrivit reprezentanţilor IPJ Vaslui, situaţia decedaţilor şi a răniţilor se prezintă astfel: în autoturismul înmatriculat în Bacău:- conducătorul auto - 31 ani din Gohor (GL), o tânără de17 ani din Gohor (GL), o tânără de 19 ani din Priponeşti (GL) şi un tânăr de 26 ani - Gohor (GL). Cea de-a cincea victimă decedată este un bărbat de 34 de ani din Iaşi, conducătorul autoturismului.

Poliţiştii fac în continuare cercetări şi au deschis dosar penal pentru săvârşirea infracţiunii de ucidere din culpă şi vătămare corporală din culpă.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri