Traian Băsescu: „Dacă aș putea, azi aș dubla indemnizația pentru mame în concediul de maternitate”

Data publicării:
basescufemei

Traian Băsescu a constatat, din postura de bunic, ce greu este să creşti un copil în ziua de astăzi.

„Acum, de când sunt bunic, am văzut și eu cum se cresc copiii. Cât au crescut ale mele, când au început să meargă în picioruțe, să tragă de peste tot, eram plecat pe mare. Și mi se părea mie că nu e mare lucru să stai cu două fete. Ei, vă spun acum că, dacă aș putea, azi aș dubla indemnizația pentru mame în concediul de maternitate”, a declarat Traian Băsescu.

O schimbare de discurs cu 180 de grade faţă de anul 2010. Atunci a promovat reducerea cuantumului indemnizaţiei pentru creşterea copilului de la 85 la 75 la sută din media veniturilor pe ultimele 12 luni.

În plus, a fost redusă şi suma maximă pe care o putea primi o proaspătă mămică, de la 4.000 de lei la 3.400 de lei.

România nu mai are femei, are mămici, şi nu mai are copii, are bebeluşi. Toată ţara asta a devenit o ţară de mămicuţe şi bebeluşi. Trebuie să recunoaştem, este o variantă, aş spune, în care responsabilitatea este împărţită. Până la urmă, nu e statul responsabil total pentru copil. Şi mama are responsabilităţile ei”, spunea Traian Băsescu, în decembrie 2010.

Spre finalul mandatului prezidenţial, Traian Băsescu a recunoscut că regretă şi alte măsuri dure de austeritate adoptate în timpul crizei economice, precum creşterea TVA de la 19 la 24 la sută.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri