Tramvaiele, raiul vânzătorilor ambulanți

Data publicării:
tramvaie

400 de amenzi le-au dat poliţiştii locali comercianţilor ambulanţi care-şi caută clienţii prin mijloacele de transport în comun. Şi niciuna nu a fost plătită. Nici nu-i de mirare, aşadar, că multe autobuze şi tramvaie din Bucureşti se transformă, de la o staţie la alta, în bazaruri ilegale.

Şosete, şerveţele, plasturi sau ace. Toate pot fi cumpărate, chiar în tramvai. O activitate pe cât de deranjantă pentru pasageri, pe atât de ilegală, spun poliţiştii locali. Comercianţii nu plătesc niciun fel de taxă pentru activitatea desfăşurată.

Ca să reducă şansele de a fi prinşi, comercianţii de ocazie nu merg mai mult de o staţie cu un tramvai. Coboară şi urcă în următoarea garnitură. E important şi pentru a avea o piaţă de desfacere cât mai mare.

-De unde le luaţi?

-De la magazin. De la biserică, de unde să le luăm? Hai, doamnă, că nu îţi dau interviu!

-Nu mă filmaţi. Lăsaţi-mă în pace!

-Dar ce aveţi aici?

-Ce am? Ce se vede!

Cei mai mulţi dintre călători spun că sunt deranjaţi de comercianţii deseori agasanţi.

-Cât de des vă întâlniţi dimineaţa cu vânzătorii ambulanţi în tramvai?

-Destul de des. Aproape în fiecare dimineaţă.

-Şi ce părere aveţi?

-Nu mi se pare corect, dar asta e! Las autorităţile să îşi facă datoria.

„Când vin în vizită oameni din alte oraşe unde problema nu există sau au rezolvat-o nu face o imagine foarte bună. E adevărat. Uneori nu deranjează foarte tare, dar uneori sunt fie foarte gălăgioşi fie foarte fizici, aşa,” spune un călător.

„Controlorii noştri acţionează pentru înlăturarea şi descurajarea acestui fenomen. Noi am identificat deja anumite rute unde sunt mai frecvente astfel de situaţii şi ne-am concentrat efectivele de personal mai mult pe aceste zone. Sunt mai multe rute. Pe tramvaiul 21, tramvaiul liniei 1 şi altele,” precizează Constantin Tobescu, purtătorul de cuvânt al RATB.

RATB a semnat chiar şi un protocol cu Jandarmeria şi cu Poliţia Locală Bucureşti, care pot lua măsuri împotriva celor care vând astfel de produse în mijloacele de transport.

Începând din martie vor exista anumite linii RATB unde vor fi patrule permanente pentru a se descuraja faptele petrecute în zona de comerţ ambulant,” spune Răzvan Popa, purtător de cuvânt Poliţia Locală Bucureşti.

Amenzile pentru vânzătorii ambulanţi pleacă de la 500 de lei şi pot ajunge la 5.000 de lei. În ultimele 6 luni, 400 de persoane au fost sancţionate, dar poliţiştii spun că amenzile nu au fost plătite nici până astăzi.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri