Transalpina, închisă. Șoferii ignoră interdicția

Data publicării:
transalpina_inchisa

Pe Transalpina se circulă zilele acestea cu toate că drumul este oficial închis. Şoferii preferă să treacă de baricadele puse de autorități şi să îşi continue drumul, decât să întoarcă. Ei consideră că nu există niciun pericol, pentru că nu mai ninge şi nici nu este zăpadă pe asfalt.

Porţiunea de drum între Rânca și Obârșia Lotrului este închisă de peste o săptămână. A nins, iar vântul a viscolit zăpada. Autorităţile au decis ca circulaţia să ramână închisă şi în weekend, pe sectorul cel mai înalt.

Unii șoferi au mutat însă baricada, fără să țină cont de pericol. Alții au făcut cale întoarsă. Cei care nu respectă indicaţiile, riscă să rămână fără permis.

„Am trecut pe acolo şi mi se pare că şoseaua e curată, uscată, şi nu văd de ce să fie închisă de acum”, a spus un șofer.

De asemenea, și cabanierii din Rânca sunt nemulțumiți de situaţie. Mulți turiști vin in zonă special pentru Transalpina, asa că vestea închiderii șoselei a provocat un val de anulări.

Desigur că şi-au anulat clienţi străini şi români. Nu înţeleg de ce drumul s-a închis atât de devreme şi nejustificat”, a spus Angela Vintilescu, proprietara unei pensiuni.

O parte şi-au luat inima în dinţi şi au venit. Acum, în extrasezon, orice turist e binevenit”, a adăugat Constantin Pănescu, proprietarul unei pensiuni.

De cealaltă parte, autoritățile spun ca DN 67C, este greu de deszăpezit, iar astfel de operațiuni sunt și foarte costisitoare.

Este un drum care nu se poate deszăpezi. La asemenea altitudine, unde vântul suflă cu peste 120-130 km/h, un drum care nu este gata. Am primit atenţionare de la ISU de ninsori la munte”, a precizat Ion Tudor, directorul Secției Drumuri Naționale Gorj.

DN 67C, mai cunoscut ca Transalpina, este cea mai înaltă şosea din România. Lucrările de reabilitare ale șoselei au început în 2009 şi încă nu s-au încheiat.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri