Transport în comun high-tech în Brașov

Data publicării:
transport comun brasov hi tech

Prima linie de autobuze din Braşov pe care funcţionează toate componentele sistemului de management informatizat al transportului în comun este linia 20, spre Poiana Braşov. După ce îşi cumpără credite de călătorie, oamenii pot vedea pe tabelele electronice din staţii în cât timp vin autobuzele. Asta pentru că maşinile sunt monitorizate prin satelit.

Foarte comod, rapid, nu stai în rând, se gândeşte cineva la noi”, spune locuitor al Brașovului.

„Foarte binevenite! De ce? Păi dacă vin noaptea, seara târziu, cu trenul, de undeva, trebuie să iei de undeva că sunt închise”, adaugă un alt călător.

Cititoare de carduri există în fiecare autobuz al Regiei, iar acum firma producătoare face revizia fiecărui aparat în parte, după care le va porni.

„Din 30 de automate montate în staţiile RAT Braşov, doar acesta funcţionează, însă, începând de astăzi, se lucrează la punerea în funcţiune şi a celorlalte automate, astfel încât călătorii să se poată bucura cât mai repede de noul sistem de e-ticketing pe transportul în comun”, relatează Sorina Secelean, reporter Digi24 Braşov.

Sistemul este implementat, este finalizat, dar el trebuie pornit eșalonat”, spune Gabriela Vlad, managerul proiectului.

Trebuie înzestrate cu carduri, înzestrate cu bilete, iar astea trebuie făcute sub asistenţa furnizorului.

Tot în premieră, călătorii pot suna la un call center unde pot pune întrebări legate de transportul în comun sau să sesizeze eventuale probleme.

„Vom răspunde la toate întrebările legate de trasee, de planul tarifar, de planul de servicii, despre noile modalităţi de validare a cartelelor electronice”, afirmă Silviu Ştefan, purtător de cuvânt RAT Braşov.

Modernizarea transportului în comun a costat peste 23 de milioane de lei, iar călătorii au la dispoziţie trei luni ca să se familiarizeze cu noul sistem de validare a călătoriilor. Din luna martie, vechile aparate vor fi scoase şi vor fi folosite exclusiv cele noi.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri