Tranzacţii imobiliare de un miliard de euro în România

Data publicării:
imobiliar locuinte casa case tranzactii shutterstock_129797951

România a atras cu 10% mai multe investiţii imobiliare anul trecut comparativ cu 2016, iar sumele rulate au ajuns la 1 miliard de euro, potrivit unui studiu al unei companii de consultanţă.

Valoarea reprezintă aproape un sfert din volumul total al investiţiilor străine directe din ţara noastră, cifrate anul trecut la aproape 4,5 miliarde de euro.

Cele mai multe tranzacţii imobiliare au fost făcute în sectorul de retail, mai exact 43% din total, urmat de segmentele industrial şi logistic, hotelier şi de birouri. Potrivit studiului, ritmul de creştere al pieţei româneşti este cu mult peste cel al întregii regiuni, dar cu toate acestea volumul este încă sub potenţial.

Suntem cu mult în urma unor ţări din regiune precum Polonia, Cehia şi Ungaria. Touşi, pentru anul acesta experţii spun că sunt optimişti având în vedere tranzacţiile în curs şi interesul crescut al investitorilor şi se aşteaptă la un nou record pe piaţa imobiliară din România. Anul trecut, au fost câteva tranzacţii care s-au remarcat. Achiziţia complexului hotelier Raddison din Capitală de către Elbit a reprezentat cea mai mare tranzacţie hotelieră realizată vreodată în România şi totodată cel mai scump imobil vândut vreodată în Bucureşti.

FOTO: Shutterstock

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri