Treceri de pietoni care unesc...două șanțuri, pe un drum național din Maramureș

Data actualizării: Data publicării:
treceri pietoni

Dintr-un șanț în altul. Așa sunt obligați să traverseze localnicii drumul național care trece printr-o comună din Maramureș. Șoseaua a fost refăcută, dar trecerile de pietoni au fost astfel trasate încât să facă legătura dintre șanțurile aflate chiar la marginea carosabilului. Și nu e singura problemă, spun oamenii.

Drumul Național 18, care leagă Maramureșul de Bucovina, a fost recent reabilitat pe porțiunea care traversează localitatea Berbești. Dacă șoferii nu au ce să reproșeze astfaltului ca-n palmă, pietonii au o problemă: trecerile trasate pe șosea fac legătura dintre un șanț și cel de pe marginea celalaltă a drumului.

„Nu mi se pare normal. Normal era dacă se făcea de la poduț la poduț. Unde mergea copilul? Să sară în șanț. Dacă venea o mașină, unde să sară? În șanț?”, se întreabă o localnică.

„Vin copii sau bătrâni...traversează, se duc direct în șanț. Și șanțurile astea mi se par atât de adânci”, a remarcat o altă localnică.

Nu sunt singurele probleme pe care le acuză localnicii, care vorbesc de alei prea înguste și marcaje care nu sunt trasate corect.

„Nu sunt bune nici aleile. Câte-ntr-un loc atât e de îngust, în partea cealaltă, de nu-i rând să treacă lumea. Nici cu picioarele, copiii care merg la școală.”

„- Cu autoturismul puteți să intrați în curtea proprie?
- Se poate, dar trebuie să facem o...greșeală de circulație.
- Riscați să vă fie luat permisul?
- Da, sigur. Doar e linie continuă.”

Autoritățile susțin că lucrările de reabilitare ale drumului național 18 nu sunt finalizate și nici recepționate.

„Acolo urmează să fie aduse niște tuburi care sunt la această oră în șantier și turnată o platformă pentru a fi remediată deficiența de la trecerea de pietoni”, a declarat Dan Bucă, purtătorul de cuvânt al Prefecturii Maramureș.

Potrivit oficialilor Prefecturii, lucrările în zona trecerilor de pietoni cu probleme vor fi realizate săptămâna viitoare.

Reporter/Operator: Kristian Kosa
Redactor: Adrian Laboș

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri