Trei românce au primit medalia de aur la un concurs din Paris după ce au creat o înghețată bio

Data publicării:
romance castigatoare

O îngheţată ce n-a văzut Parisul a adus o medalie de aur unor studente de la Galaţi. Fetele au creat un desert bio pe bază de zer dulce, cu toping de gutui. La un concurs culinar din Franţa ce promovează inovaţia şi mâncărurile sănătoase, juriul a fost impresionat de reţetă. Vestea bună este că avem şi noi şanse să o gustăm, pentru că un producător mondial de îngheţată s-a interesat deja de îngheţata de la Galaţi.

Ana, Alina şi Adelina au pasiuni comune: îngheţata şi inventarea unor mâncăruri savuroase. Studiază ingineria alimentară la Galaţi şi au intrat deja în lumea bună a creatorilor de gust. Desertul lor a primit medalia de aur la un concurs organizat în capitala ţării care stabileşte trendurile în gastronomie.

În spatele succesului de aur au stat doi ani de muncă în laboratoarele Facultăţii de Ingineria Alimentelor din Galaţi. Studentele şi-au botezat Whoopie Ice îngheţata creată doar din ingrediente naturale în care au avut încredere pentru un gust delicios. Au început cu zerul.

Este o resursă foarte bogată şi insuficient valorificată la noi în ţară”, spune Ana Popa, studentă.

Dincolo de gust, îngheţata inventată de studente promite să fascineze pe mulţi: este fără lactoză, conţine multe fibre datorită gutuilor din compoziţie şi mai ales este foarte prietenoasă cu silueta pofticioşilor.

Am redus cantitatea de zahăr. Deoarece au venit şi fructele cu o cantitate zahăr”, spune Daniela Borda, profesor coordonator.

Îngheţata bio din zer şi gutui creată la Galaţi are şanse mari să ajungă pe piaţă şi la noi şi în străinătate.

Am fost căutaţi de un producător român, ce a fost ulterior preluat şi cu siguranţă interesul va fi manifestat. Acest produs va fi vizibil si pentru alti producatori externi”, spune Adelina Trif, studentă.

În laboratoarele Facultăţii de Ingineria Alimentelor de la Galaţi au mai fost create batonul proteic şi pateul vegetal din linte, care se vând deja la noi în ţară. Însă îngheţata inventată pe malul Dunării este într-adevăr...

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri