Trei zimbri din Rezervaţia Haţeg-Slivuţ au murit de boala limbii albastre

Data publicării:
zimbri 1

Reprezentanţii Direcţiei Sanitar-Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor (DSVSA) Hunedoara au informat, într-un comunicat de presă, că în judeţul Hunedoara a fost declarată, începând de marţi, "zonă de restricţie", după ce au fost confirmate două focare de boala limbii albastre, în localităţile Haţeg şi Petroşani, scrie Mediafax.

"Începând de azi (marţi - n.r.), DSVSA Hunedoara a declarat zonă de restricţie în judeţul Hunedoara ca urmare a confirmării a două focare de boala limbii albastre în localităţile Haţeg şi Petroşani. Confirmarea celor două focare (unul la specia bovină şi unul la zimbri) a impus declararea focarelor de boală, reactivarea unităţilor locale de sprijin din cadrul primăriilor celor două localităţi şi instituirea programului de măsuri specifice", menţionează reprezentanţii DSVSA Hunedoara.

Purtătorul de cuvânt al Direcţiei Sivice Hunedoara, Horea Golea, a declarat că în decurs de mai puţin de o lună trei dintre cei 13 zimbri din rezervaţia Haţeg-Slivuţ au murit, iar medicii veterinari au luat probe şi le-au trimis la Bucureşti.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri