Tribunalul București a anulat PUG al Capitalei. Decizia nu e definitivă. Ciucu: „Fără PUG, închidem oraşul”

Data actualizării: Data publicării:
cartier blocuri
Blocuri în București. Foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Tribunalul Bucureşti a anulat hotărârea Consiliului General al Municipiului Bucureşti prin care a fost aprobat Planul Urbanistic General al Capitalei. Decizia nu este definitivă. „Fără PUG, închidem oraşul”, spune primarul Sectorului 6, Ciprian Ciucu.

„Admite acţiunea. Anulează HCGMB nr. 269/21.12.2000, emisă de către instituţia pârâtă. Cu recurs în 15 zile de la comunicare, ce se va depune la Tribunalul Bucureşti”, prevede anunţul publicat pe pagina portal.just.ro.

Procesul a fost intentat în martie 2018 de către Carmen Speranţa Tomescu. Pârâţi sunt Consiliul General al Capitalei şi primarul general, conform Agerpres. Obiect procesului îl constituire anularea hotărârii de Consiliu General prin care a fost aprobat PUG-ul Capitalei împreună cu studiile de fundamentare.

Ciprian Ciucu, edil al Sectorului 6 și preşedinte PNL Bucureşti, afirmă că în actualul mandat nu s-a realizat „niciun progres” în ce priveşte realizarea noului Plan Urbanistic General.

„Instanţa a anulat printr-o hotărâre (nedefinitivă) Plaul de Urbanism General al Municipiului Bucureşti. În ceea ce priveşte progresul lucrărilor la PUG, astăzi ne aflăm tot acolo unde ne aflăm în ultima zi de mandat a Gabrielei Firea. Niciun progres. Fără PUG, închidem oraşul”, a scris Ciucu, sâmbătă, pe Facebook.

Editor : A.C.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri