Tripleți născuți la Spitalul Filantropia din București

Data publicării:
tripleti

Rebecca Maria, Denis Andrei şi Flavius George sunt cei trei frați născuți la Maternitatea Filantropia din București. Fiecare cântărește peste două kilograme. Mama are doar 21 de ani şi mărturiseşte că nu a crezut că va duce sarcina până la final, după ce în 2013 pierduse un bebeluş din cauza unei infecții nedepistate la timp.

„Am aflat că sunt trei, am rămas șocați, nu ne așteptam, de fapt nimeni nu se aștepta. Sper să mă descurc, am ajutor de nădejde, soacra, mama. Am înțeles că suntem bine, și eu, și ei și sperăm să ajungem cât mai repede, abia așteptăm să ajungem acasă”, spune Ana Maria Irimescu, mama tripleților.

Tripleții născuţi fără inseminare sunt o raritate, spun medicii: un caz la 20 de mii.

Anca Panaitescu, medic specialist obstetrică ginegologie spune că „pe lângă riscul asociat nașterii premature, pe lângă riscul asociat sarcinii multiple, sarcina cu tripleți fiind o sarcină cu risc crescut, mare, de naștere prematură, doamna a avut și alte afecțiuni medicale care au complicat evoluția sarcinii, ca diabetul gestațional. A fost urmărită de o echipă multidisciplinară de către medici cu experiență și a reușit să ducă sarcina cât mai aproape de termen fără complicații semnificative.”

Bebeluşii au fost scoşi deja de la secţia de terapie intensivă, iar peste câteva zile, urmează să plece acasă împreună cu mama lor.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri