Tudor Chirilă, deranjat de atitudinea unei spectatoare de teatru: „Momentul m-a închis definitiv”

Data publicării:
tudor-chirila-protest-universitate

Tudor Chirilă a povestit pe pagina oficială de Facebook momentul în care a fost nevoit să întrerupă o piesă de teatru din cauza atitudinii jignitoare a unei spectatoare, care nu și-a pus telefonul pe modul silențios în timpul spectacolului.

Actorul a povestit că tânăra a mers la piesa „In a forest dark and deep”, găzduită de unteatru, împreună cu două prietene. Toate trei vorbeau peste actori, la un metru distanță de aceștia, și deranjau. Apoi tinerei în cauză i-a sunat telefonul. 

După ce actorul a întrerupt spectacolul și i-a spus în șoaptă că deranjează, piesa a fost reluată. La scurt timp magia spectacolului s-a rupt din nou, atunci când aceleiași tinere i-a sunat o alarmă setată pe telefon. De data aceasta piesa a fost întreruptă de colega de scenă a lui Tudor Chirilă, care i-a atras atenția, la rândul ei, că acest comportament nu este adecvat unei săli de teatru. 

Vă lăsăm să descoperiți singuri reacția spectatoarei în povestea postată de Tudor Chirilă pe Facebook.

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

„Aseară la spectacol am avut din nou o domnișoară extraordinară în public. Bine, era un grup de trei, dar una a strălucit. Prima dată vorbea în același timp cu mine, la mai puțin de un metru distanță. Am fost nevoit să întrerup spectacolul pentru că pur și simplu nu puteam vorbi în același timp cu remarcile ei de popcorn. I-am explicat în șoaptă că aici e teatru, nu cinematograf, suntem vii, chiar muncim și ea ne deranjează. Avea un amestec de zâmbet tâmp și rușinat, n-aș putea să vă indic proporția între stări. Înainte de acest moment îi sunase telefonul, scurt. Asta deși la începutul spectacolului o domnișoară din echipa unteatru rugase spectatorii să-și închidă telefoanele. După ce am apostrofat-o șoptit, am reluat jocul. Emoția noastră și a publicului fusese deja puternic zdruncinată așa că revenirea la starea inițială era dificilă. Oricum, n-am fost lăsați s-o atingem căci domnișoarei, da, aceleiași, i-a sunat alarma de la telefon. De data asta a fost amendată de colega mea ( eu aș fi abandonat o cauză pierdută). O nuanță nouă a apărut în vocea pițișoarei (rezulatul împerecherii între domnișoară și pițipoancă) : țâfna. Cu țâfnă deci, i-a explicat colegei mele că e o alarmă, ce-ar vrea să facă? Momentul m-a închis definitiv (restaurant) și am considerat-o o cauză pierdută. Cu toate astea cred că asemenea exemplare, dacă sunt lăsate să zburde liber într-un spectacol de teatru, riscă să se substituie rolurilor noastre. Spectacolul nostru a fost depunctat de un spectator pe mystage.ro pentru că am făcut o asemenea întrerupere în trecut. A primit trei stele și explicația că nu trebuie făcută educație cu forța. Eu răspund că n-am forțat pe nimeni, dar dacă teatrul este casa mea, atunci tu trebuie să te conformezi regulilor casei mele. Faptul că plătești bilet îți garantează accesul la spectacol, nu-ți dă și dreptul să faci ce vrei în casa mea. Da, de fiecare dată când aceste reguli sunt încălcate eu voi lua atitudine. Chiar dacă cu prețul unui scurticicuit al efemerei împliniri de catharsis”, a scris Tudor Chirilă pe Facebook.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri