Ţuţuianu: Se vor face corecţii la pensiile militare care ajung până la 35.000 de lei pe lună

Data actualizării: Data publicării:
170203_TUTUIANU_COMISIE_SRI_03_INQUAM_Octav_Ganea
FOTO: Inquam Photos / Octav Ganea

Ministrul Apărării, Adrian Ţuţuianu, spune că algoritmul de calcul al pensiilor militare nu se va schimba, dar există discuţii la nivelul Guvernului pentru a se face „corecţiile necesare” la pensiile extrem de mari din sistem, care ajung până la 35.000 lei pe lună, ceea ce „nu este o normalitate”.

170203_TUTUIANU_COMISIE_SRI_03_INQUAM_Octav_Ganea
FOTO: Inquam Photos / Octav Ganea

Întrebat dacă se fac schimbări la legea pensiilor militare, ministrul Apărării a spus că se vor modifica doar anumite prevederi, dar algoritmul de calcul va rămâne acelaşi, potrivit News.ro

La momentul acesta sunt discuţii legate de modul în care pot fi modificate anumite prevederi ale Legii pensiilor, dar vreau să afirm următoarele lucruri: pensiile militarilor nu sunt pensii speciale, sunt pensii militare de stat. Nu există nicio intenţie a acestui Guvern să taie vreo pensie. Există o analiză privind situaţii unor pensii care depăşesc nişte lucruri care sunt normale. Ca să putem să dăm un exemplu, există magistraţi, inclusiv magistraţi militari, care au pensii de la 30-35.000 lei pe lună. Algoritmul de calcul al pensiilor militare, inclusiv pentru celelalte structuri de securitate naţională, va fi păstrat”, a explicat Adrian Ţuţuianu la România TV.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri