Vizita istorică a Papei Francisc în România s-a încheiat. Președintele Iohannis l-a condus la avion pe Suveranul Pontif

Data actualizării: Data publicării:
papa avion tarom la revedere - ganea 20190602173315_OGN_6785-02
FOTO: Inquam Photos/ Octav Ganea

Aeronava în care se afla Papa Francisc a decolat de pe aeroportul din Sibiu. Peste 2.000 de oameni, alături de Klaus Iohannis și prima doamnă l-au așteptat pe Papa Francisc la plecarea din România. Pelerinii s-au ascuns de ploaie sub corturile amplasate de autorități. 

FOTO: Inquam Photos/ Octav Ganea
FOTO: Inquam Photos/ Octav Ganea

Foto: Inquam Photos/ Octav Ganea

Aeronava TAROM în care se află Papa Francisc a decolat de pe Aeroportul din Sibiu. Un curcubeu a fost vizibil pe cer, la scurt timp după plecarea Suveranului Pontif.

Președintele Klaus Iohannis și prima doamnă au mai rămas puțin cu pelerinii prezenți la aeroport și au făcut baie de mulțime.

În discursul final, Papa Francisc le-a transmis românilor: „Am venit în această țară frumoasă și primitoare ca pelerin și frate, pentru a avea diferite întâlniri și pentru a făuri o punte între inima mea și a voastră. Iar acum mă întorc acasă îmbogățit, luând cu mintea locuri și momente, dar mai ales chipuri. Chipurile voastre vor da culoare amintirilor mele și vor fi prezente în rugăciunea mea. Vă mulțumesc și vă duc cu minte. Iar acum vă binecuvântez”.

ACTUALIZARE. Papa Francisc s-a suit în avion și urmează să decoleze. 

ACTUALIZARE. Papa Francisc a discutat cu președintele Klaus Iohannis, înainte de plecare. Suvernaul Pontif a făcut baie de mulțime, a dat mâna cu cei prezenți la aeroportul din Sibiu și a primit flori. Sanctitatea Sa a fost aplaudată de oameni.

ACTUALIZARE. Papa Francisc a ajuns la aeroportul din Sibiu. Președintele Klaus Iohannis și Carmen Iohannis  l-au așteptat pe Suveranul Pontif, la aeroport, alături de câteva mii de oameni.

ACTUALIZARE.  Așa cum a venit și de la Târgu Mureș la Blaj, Papa Francisc a plecat de la Blaj spre Sibiu cu o coloană oficială, și nu cu elicopterul, cum era prevăzut inițial. La Sibiu plouă torențial.

Comitetul Interministerial pentru Securitate „Vizită Papa Francisc 2019” a precizat că, din cauza condițiilor meteo nefavorabile, traseul de deplasare al Sanctității Sale spre aeroportul din Sibiu s-a modificat, fiind ales planul de rezervă, pe cale rutieră, fiindu-i asigurate toate măsurile specifice de securitate. Schimbarea planului nu va afecta programul anunțat inițial.

Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a emis, duminică, o avertizare nowcasting cod portocaliu de ploi torențiale, vijelii și grindină pentru județul Sibiu, până la ora 17.30. Plecarea Papei Francisc din România este programată de pe Aeroportul din Sibiu, la ora 17.00.


Știrea inițială:

Elicopterul care îl aduce pe Suveranul Pontif este așteptat să ajungă la ora 16.40.

Sute de oameni s-au strâns la Aeroportul din Sibiu și îl așteaptă pe Papa Francisc, care urmează să ajungă din Blaj cu elicopterul.

Unii dintre oameni sunt îmbrăcați în costume populare, iar alții au adus cu ei steaguri ale Vaticanului și României, pe care le flutură în așteptarea Papei Francisc.

La Sibiu, vremea ține cu pelerinii, la ora transmiterii știrii fiind înregistrate 26 de grade Celsius.

Papa Francisc este la Blaj, unde mai are programată o vizită într-o comunitate de romi.

Suveranul Pontif a oficiat, duminică, Sfânta Liturghie pe Câmpia Libertății din Blaj, unde Papa a citit mesajul de beatificare a celor 7 episcopi români.

Duminică este ultima zi a vizitei apostolice a Papei Francisc în România. Potrivit programului, Suveranul Pontif va părăsi țara la ora 17.20, de pe Aeroportul din Sibiu.

Securitatea acestei vizite a fost asigurată de cele șase instituții membre în Comitetul Interministerial pentru Securitate „Vizită Papa 2019”: MApN, MAI, SRI, SIE, STS și SPP.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri